Du leser nå Dagbladet Pluss

Tonje flyttet inn på hybel hos Olympiatoppen

Da Tonje Angelsen (25) spratt over 1,97 i 2012 pekte karrieren til himmels. Det gjør den fortsatt, mener hun selv.

PÅ HYBEL: Tonje Angelsen ønsket en forandring og gjør det hun kan for å hoppe høyere. Hun flyttet til Oslo og bodde på et lite rom på Olympiatoppen en måned. Foto: Tormod Brenna
PÅ HYBEL: Tonje Angelsen ønsket en forandring og gjør det hun kan for å hoppe høyere. Hun flyttet til Oslo og bodde på et lite rom på Olympiatoppen en måned. Foto: Tormod BrennaVis mer

Det gikk på skinner for Tonje for tre år siden. Først 1,95 og solid pers på Bislett. Så 1,97 - med god margin - i Helsinki og EM-sølv. Pilene pekte rett opp. Så kom skadene.

På forsommeren i år var hun endelig skikkelig i gang igjen. VM i Beijing blinket i det fjerne, hoppinga gikk bedre og bedre.

Ny teknikk

- Sesongen var positiv. Jeg hoppet mye, og jeg hoppet godt med en ny teknikk. Men så sa det pang i foten da, sier hun.

«Plantar Fascitt» heter det på lekespråk. En ikke akkurat ukjent skade blant friidrettsutøvere. Det gjør vondt å tråkke ned, i legebøker er smertene sammenliknet med «skarpe knivstikk under foten».

Ikke akkurat ideelt for en høydehopper som skal bære ti ganger sin egen kroppsvekt på foten i satsen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.