Tonje kan si nei til Larvik

Tonje Larsen (28) spilte i går sin 200. kamp for Larvik. Om hun skal fortsette i klubben også neste sesong, må hun signere ny kontrakt før VM-avreise neste søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Landslagsspillerens kontrakt utløper nemlig i slutten av mai neste år, og klubben er klar på at hun må ta en avgjørelse om framtida før hun setter seg på flyet til Kroatia med VM-troppen neste søndag.

Hvis ikke vil de starte arbeidet med å finne en erstatter for Tonje Larsen i Larvik:

- Vi skal være ferdige med reforhandlingen før VM. Om vi ikke blir det innen den tid, kan vi ikke gamble på at hun blir hos oss, og må da begynne å se etter andre, sier Larvik Håndballklubbs daglige leder Bjørn Erik Hansen til Dagbladet.

Suksessfaktor

Bakspilleren som fikk VM-klarsignalet på fredag, holder kontraktskortene tett til brystet.

- Jeg er i samtaler med Larvik, så vi får se.

- Kommer du til å skrive under før VM, eller ønsker du å stå fritt til å velge klubb etter VM?

- Nei, det vil jeg ikke si noe om. Larvik ønsker å ha det klart før VM. Men det kommer litt an på dem også. Om jeg får gjennomslag for mine krav, smiler hun hemmelighetsfullt.

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad nekter å se muligheten for at Tonje Larsen forsvinner. Og sa til henne etter at Larvik i går sikret seg tittelen som grunnspillsmestere etter femmålseieren mot Nordstrand:

- Jeg kommer til å holde hodet ditt i klemme helt til du skriver under!

Og påpeker videre overfor Dagbladet:

- En av våre suksessfaktorer har vært å være tidlig ute med kontraktsforhandlinger. Det er helt avgjørende for suksess over tid, sier Gjekstad.

Vurderer proffspill

- Og Tonje er Larvik. Bortsett fra en liten avstikker til Viborg har hun vært i Larvik hele karrieren. Jeg kan ikke se for meg at hun spiller i noen annen norsk klubb enn Larvik.

I Viborg skrev hun en treårskontrakt, men brøt den etter én sesong sommeren 1999. Siden har hun erkjent at hun den gangen ikke var moden for en profftilværelse.

I et bredt intervju i det nyeste nummeret av Håndballmagasinet sier Tonje Larsen følgende om tankene sine rundt en ny profftilværelse:

«Skulle det rette tilbudet komme og jeg fatter interesse, ser jeg ikke bort fra at utlandet kan lokke».

Bare forsvar

På grunn av kneproblemene spiller hun fortsatt bare i forsvar - både for klubblaget og landslaget.

- Jeg har gjort det så lenge nå at jeg har forsonet meg med å bare spille forsvar og i kontra. Men hvis framgangen fortsetter, ønsker jeg også å spille i angrep. Det er der det skapende spillet er, sier Tonje Larsen.

I går scoret hun to mål og viste med kontant forsvarsspill at VM-formen er der den skal være ei drøy uke før alvoret starter i Kroatia.

TAUS OM FRAMTIDA: Tonje Larsen spilte en god kamp da Larvik i går avsluttet grunnserien med sin 11. strake seier. Men om hun fortsetter i Larvik neste sesong, er hun foreløpig hemmelighetsfull om. Larvik krever svar før VM-avreise neste søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer