<strong>INGEN BRASIL-TUR:</strong> Tonje Larsen er ikke frisk nok i sitt høyre kne til å kunne være med til VM.Foto: SCANPIX/AFP / ATTILA KISBENEDEK
INGEN BRASIL-TUR: Tonje Larsen er ikke frisk nok i sitt høyre kne til å kunne være med til VM.Foto: SCANPIX/AFP / ATTILA KISBENEDEK Vis mer

Tonje Larsen blir ikke med til VM

Kneskaden slipper ikke taket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter lang tids usikkerhet fikk Tonje Larsen det nedslående svaret i går: Kneet tåler ikke VM for Norge i Brasil.

Larvik-stjernen har slitt med belastningssmerter i høyre kne, og en undersøkelse for fem uker siden påviste tegn til såkalt Jumper's knee.

- Det er kjedelig å ikke kunne trene og spille for fullt og jeg skulle gjerne vært med til Brasil. Men dersom jeg ønsker å spille en sesong for Larvik, så blir opp til ni kamper på fjorten dager for mye, sier Tonje Larsen til klubbens hjemmesider.

Nå trenger hun mer hvile enn hun allerede har tatt.

- Dessverre viste kontrollen mandag denne uken at tilstanden likevel (til tross for hvile, journ.anm) er uforandret. Tonje trenger derfor også en periode fremover avlastning fra en god del av den håndballspesifikke treningen, og tid til å videreføre alternativ trening/ rehabilitering, sier fysioterapeut Krister Næss til larvikhk.no.

- Målet er at hun kan reversere utviklingen av denne belastningsskaden og unngå at det blir nødvendig med kirurgisk behandling, som hun tidligere har gjennomgått for tilsvarende i sitt venstre kne, sier Næss.

Beslutningen om forfall overrasker ikke landslagssjef Thorir Hergeirsson, som har holdt døren på gløtt for Tonje Larsen helt til nå.

- Både lagledelsen og helseteamet har full forståelse for denne avgjørelsen. Vi ønsker henne det beste i opptreningen og håper hun kommer sterkere tilbake på nyåret, sier han til handball.no.

Håndballjentene har i hele 2011 trent og spilt uten Larsen og vil altså måtte fortsette med det i VM i Brasil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer