Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tonje Larsen dropper verdenscupen

Trener hjemme i stedet.

IKKE HELT FRISK: Tonje Larsen kan fortsatt ikke spille angrep, og blir derfor ikke med til åttenasjonersturneringen i Århus. Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX
IKKE HELT FRISK: Tonje Larsen kan fortsatt ikke spille angrep, og blir derfor ikke med til åttenasjonersturneringen i Århus. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

|||Thorir Hergeirssons første storturnering som håndballsjef kan bli tøff. Nå melder også Tonje Larsen forfall til verdenscupen kommende uke.

- Det er for tidlig for full belastning. Tonje Larsen blir hjemme i Larvik og trener, bekrefter Hergeirsson overfor NTB.

Larvik-veteranen Larsen har slitt med kneproblemer i hele sommer. Dermed er en hel gullrekke av backer borte. Disse er også uaktuelle:

Gro Hammerseng: Takket nei til landslagsspill inntil videre.

Katja Nyberg: I opptrening etter operasjon i kneet.

Kristine Lunde-Borgersen: Er ute i minst sju uker til på grunn av kneproblemer.

Gøril Snorroeggen: Fortsatt ikke 100 prosent etter skulderoperasjon.

Heller ikke Tine Rustad Kristiansen reiser til Danmark.

Norge møter Frankrike (tirsdag), Ungarn (onsdag) og Tyskland (torsdag). De to beste går til lørdagens semifinale.

Hergeirsson overtok jobben etter Marit Breivik i vår. To og en halv måned før VM, har han en rekke utfordringer. Skadesituasjon blant bakspillerne er alarmerende.

I klasseturneringen i Danmark må Norge dermed teste ut nye konstellasjoner. Yngre spillere vil måtte få sjansen i de mange stjernenes fravær.

Norge vant både OL og EM i fjor. I finalene ble Russland og Spania helt utklasset.

Alle skadene gjør at Norge nå bare er en av flere gullkandidater. Mesterskapet går i Kina 5.-20. desember.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling