Tonje Larsen mister EM

Tonje Larsen spiller neppe EM for Norge i desember. Larviks bakspiller har ikke trent en eneste gang etter OL i Sydney.

- At Tonje deltok i angrep mot Australia i OL, var det samme som å ta livet av knærne hennes. Vi vil sannsynligvis spare henne mot antatt svakere motstandere. Vi skal bygge Tonje opp gradvis, sier Larvik-trener Gjekstad til Dagbladet - og skyter dermed med skarpt mot landslagstrener Marit Breivik.

Testes i morgen

Søndag starter eliteserien i håndball og jentene skal spille ni serierunder før EM. I tillegg kommer tredje og fjerde runde i cupen før NetCom-cup på hjemmebane fra 27. november til 3. desember. To dager seinere er det avreise til EM-sluttspillet der Norge er havnet i pulje med Danmark, Romania, Makedonia, Ukraina og Hviterussland. Etter EM skal Larvik også ut i Champions League. For Tonje Larsen som sliter med jumpers knee blir spilleprogrammet altfor tøft.

- Det blir veldig vanskelig for Tonje å spille EM. Hun har ikke trent en eneste gang siden hun kom hjem fra OL i Sydney, sier Ole Gustav Gjekstad.

Han håper imidlertid å få sin stjernespiller på banen til seriestarten mot Byåsen i Trondheim søndag kveld.

- Jeg vet ikke ennå om hun rekker seriestarten. Tonje skal testes fredag kveld og så får vi se hvordan det går, sier Gjekstad.

Nøkkelspillere ute

Larvik er sammen med Nordstrand og Bækkelaget de tre største utfordrerne til årets seriegull.

- Vi vil være med og kjempe om gullet, sier Gjekstad.

Merete Møller har imidlertid operert kneet og mister store deler av høsten. Dessuten går både Lina Olsson Rosenberg og Cathrine Haakestad gravide. Det betyr at tre nøkkelspillere blir uaktuelle i flere av høstens kamper.

- Vi har gode erstattere og Sola-spillerne Monica Knudsen og Mimi Kopperud er klare forsterkninger i årets stall, sier Gjekstad, som beskriver hovedkonkurrentene til gullet på følgende måte:

- Bækkelaget har en bra førstesjuer, mens Nordstrand har en bra stall uten klare enere.

KNETRØBBEL: Tonje Larsen er nede for telling.