Tonje Larsen om trenerkarrieren, Larvik-tida og forholdet til hjemstedet

Tonje Larsens nye karriere

Få, om noen, har like mange trofeer og kamper i håndballsammenheng som Tonje Larsen (43). Selv om hun har lagt spillerkarrieren på hylla, er hun på ingen måte lei.

TRENER: Håndballprofil og Flint-trener Tonje Larsen utenfor Flinthallen i Tønsberg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TRENER: Håndballprofil og Flint-trener Tonje Larsen utenfor Flinthallen i Tønsberg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TØNSBERG (Dagbladet): Det var etter å ha fått sitt andre barn Tonje Larsen innså det. Hun kommer ikke til å klare å komme tilbake på toppnivå etter graviditeten. Etter et kort comeback i 2015, bestemte hun seg for å takke av.

Karrieren har vært lang og innholdsrik: 685 kamper med Larvik. 264 landskamper. 14 cupgull, utallige ligagull, en Champions League-seier, ett OL- og ett VM-gull, samt tre EM-gull. Hun har kort fortalt vunnet det som går an.

Selv har hun et relativt ydmykt forhold til det.

- Jeg er heldig som har spilt på Larvik og det norske landslaget. Under tiden i Larvik, var det veldig mange gode spillere og trenere der. Det var utrolig lærerrikt, sier Larsen til Dagbladet.

Også etter at proffkarrieren var over, har det gått i håndball. 43-åringen gikk rett inn i Larviks trenerteam, og ble lærer ved Wang Toppidrett. Nå er hun trener i Tønsberg-klubben Flint, og er en del av trenerteamet for 02-landslaget.

Tonje Larsen er på ingen måte lei håndballen, altså.

Trener-rollen

Det er trygt å si at den første sesongen i Flint ble en suksess. Klubben - som tidligere har spilt i eliteserien - rykket ned til 2. divisjon før Larsen kom inn. Da hun på den første treninga spurte hvem som var helt sikre på at de ville være med videre, rakte to opp hånda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer