Tonje tilbake på topp

To mesterskap fra TV-stolen får holde. Tonje Larsen er veldig klar for EM.

Trøblete knær satte henne utenfor EM og VM de to siste sesongene. Nå gjør hun et comeback det skal være klasse over. Torsdag var Larsen best på et variabelt norsk lag som slo Tyskland 29-19 (13-8).

-Tonje er i ferd med å innta en sjefsrolle i laget, og hun er en ekstrem playmaker med et godt skudd, sier trener Marit Breivik til NTB.

At Larsens forsvarsspill ofte er av toppklasse, er bonusen som gjør henne til en komplett spiller.

Larsen går for fullt mot mesterskapet. -Jeg reiser ikke til EM for å spare kneet. Nå spiller jeg, så får jeg ta støyten om den kommer. Det tror jeg ikke, sier Tonje Larsen til NTB.

Godt nok?

Med større aggressivitet i forsvaret gikk Norge raskt i en kontrollert ledelse. Flere spillere meldte seg periodevis på med friskt angrepsspill.

Norge blandet det fartsfylte, presise og suksessrike med tekniske feil og bomskudd. Terningkast fire er passende karakter. Det gir rom for en viss trygghet, men samtidig spørsmålstegn.

1: Er de norske keeperne kapable til å storspille over tid i åtte EM-kamper på ti dager?

2: Hvem kan fylle Kjersti Grinis rolle som iskald matchvinner i hektiske sluttminutter?

Vil vinne

Det er tre år siden Norge vant et håndballgull. Etter det er det blitt sølv og bronse de gangene trener Marit Breivik har hatt sitt beste lag med. Dette er Breiviks resultater i mesterskap:

1994 EM: Bronse.

1995 VM: 4. plass.

1996 OL: 4. plass.

1996 EM: Sølv.

1997 VM: Sølv.

1998 EM: Gull.

1999 VM: Gull.

2000 OL: Bronse.

2000 EM: 6. plass.

2001 VM: Sølv.

Hvilte esset

Tyskland lot sin store stjerne, Ingrida Radzeviciute, sitte mest på benken til kampen var avgjort (20-11).

Derfor var også tyskerne helt uten sjanse til å skape spenning. Etter to kamper på Sørlandet virker det svært lite sannsynlig at Norge skal gå på en EM-blemme mot Tyskland

Spania blir gruppens slaktoffer, og Russland-oppgjøret nøkkelen med tanke på å ta med seg full pott (fire poeng) videre til mellomspillet.