Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tonje tror på VM-finale

Ingen fyrer løs oftere enn Tonje Sagstuen i håndball-VM, og hadde det vært en kåring av mesterskapets triveligste ville hun sannsynligvis toppet der også. Foran morgendagens viktige semifinale mot Tyskland, er Sagstuen optimist: - Vi er sultnere - og sterkere enn tyskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sagstuen tar seg tid, svarer utfyllende, smiler og ser aldri ut til å bli stresset av noe som helst. Men aller helst ville hun vært anonym.

- Det er ting jeg liker bedre enn all fokuseringen utenom kampene, men det hører jo med, sier Tonje Sagstuen til NTB.

Droppet Norge

Hun hoppet av landslaget i 1995 etter sju år.

- Da var jeg så godt som sikker på at det var punktum. Jeg ville satse mer på utdannelsen. Men etter overgangen til Borussia Dortmund passet alt bedre med satsing. Landslaget ville være en god grunn til å besøke norske jenter. Nå er jeg sjeleglad for at jeg ikke bare er klubbspiller i Tyskland, forteller den norske troppens lengste spiller (187 cm).

Til våren er hun ferdigutdannet som adjunkt, og i tillegg har hun en god norsk årslønn som håndballspiller.

Velinformert

Etter tre måneder som Tyskland-proff og lagvenninne med tyskernes stjerne, strekspilleren Michaela Erler, kjenner hun Norges kanskje nest siste VM-hinder bedre enn de fleste.

- Jeg tror vi har to fordeler. Vi er nok sterkere fordi vi trener mer, og laget vårt er yngre og mer sultent enn det tyske. Det kan slå ut i vår favør, men det går mot en helt jevn kamp. Tyskland er bedre enn på lenge, sier Sagstuen som ikke venter seg noen form for spesialbehandling.

Max Schmeling-hallen er utsolgt, og tyske tilskuere vil være i overvekt selv om 2500 dansker og noen hundre nordmenn har fått billett.

- Vi har med oss supportere. Jeg har et inntrykk av at tyskerne mer er der for å se på kampen. Det kan fort føles som en hjemmekamp for oss, mener Sagstuen.

Drømmefinale

- Velg semifinalemotstander fritt?

- Nå er det fire lag igjen, og det kan slå alle veier. Men det er greit at det ikke er Danmark, for å si det slik.

- Nå kan det gå mot drømmefinalen mange har snakket om?

- Det har skjedd mye på veien, men en finale mot Danmark hadde vært utrolig morsom. Jeg føler at sjansen til seier nå er like stor som et par andre ganger. Det gjelder å vippe marginene i vår favør.

(NTB)

MER JUBEL: Tysklandsproffen Tonje Sagstuen tror Norge har gode sjanser til å knuse Tyskland i morgendagens semifinale. Deretter håper hun at det norske laget møter Danmark i drømmefinalen på søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!