- Tonje var råbra

Tonje Larsen i VM-form imponerte Marit Breivik.

(Dagbladet.no) Larvik - Kometal Skopje 27-24. Tonje Larsen (32) spilte i kveld sin første kamp på en måned, da Larvik møtte Kometal Skopje i Champions League.

Men det virket ikke som skadeavbrekket har satt henne tilbake.

Trener Karl Erik Bøhn var svært fornøyd med Larsens første 30 minutter, men likte dårlig at hun «styrte butikken alene».

For resten av LHK-jentene sleit framover på banen. Bakover var det bunnsolid, helt til de raknet og ga fra seg en tremålsledelse til 12-12 til pause.

- Råbra

Landslagssjef Marit Breivik satt på tribunen, og så Larsen storspille. Spilleren selv har veldig lyst på en VM-tur til Frankrike om 38 dager, men først skal en medisinsk evaluering gjennomføres.

- Tonje var råbra i 1. omgang, men litt mer beskjeden etter pause. Det hun viste i kveld er absolutt godt nok for oss, sier Breivik til TV 2.

Både hun og Bøhn sier det er viktig at Tonje testes godt de neste ukene, for at de skal være sikre på at hun tåler det tøffe kampprogrammet i VM.

Arkivfoto: HANS A. VEDLOG
Arkivfoto: HANS A. VEDLOG Vis mer

Larsen selv mener det skal gå bra.

- Jeg føler meg helt fin og har veldig lyst til å være med til VM. Kneet mitt er helt bra og jeg tror det vil tåle et mesterskap, sier 32-åringen.

Slo tilbake etter pause

Det er utilgivelig å slippe seg ned slik Larvik gjorde før pause i Champions League, for på dette nivået blir du straffet hardt når du slapper av. Larvik har et klart mål om å gå videre fra gruppa, og bare seier hjemme mot Kometal Skopje fra Makedonia var godt nok.

- Jeg følte at vi spilte i motbakke hele veien, men heldigvis fikk vi med oss to poeng, sier Bøhn til TV 2.

LHK kom seg raskt et par mål foran igjen etter pause, og det holdt helt inn.

- Tonje var veldig god før pause, Tine (Kristiansen) viste klasse i 2. omgang og Lene Rantala sto veldig bra i mål, oppsummerer Bøhn.