Tonje vil bli dansk egoist

MAGLEHØJ STRAND (Dagbladet): I løpet av noen treningskamper for sin nye klubb Viborg har Tonje Larsen (23) rukket å imponere hele Danmark med sin skuddstyrke. Og mens norske topplag kjemper i Årdal denne helga tror trener Ullrik Wilbek at Tonje utvikler seg enormt i nye omgivelser på Jylland.

Det er skarpskytteren enig i. - Her blir jeg bedre som landslagsspiller også, sier en fornøyd Tonje til Dagbladet.

I dag finpusser hun formen foran den danske seriestarten om en uke. Laget hennes Viborg deltar i en turnering i Vejle, og vinner trolig greit. Og det liker Tonje.

- Jeg trives veldig godt i Viborg. Laget satser på å vinne serien og EHF-cupen. Og så er danskene mye mer avslappet enn nordmenn. Det er behagelig, forteller Tonje.

Etter overgangen fra Larvik i sommer har Vestfold-jenta fått mange kjente lagvenninner i Viborg. Foruten vår egen Heidi Tjugum, er Heidi Astrup og Susanne Munk Lauritsen noen av nøkkelspillerne. Trener er den tidligere danske landslagssjefen, Ullrik Wilbek. Han er mer enn storfornøyd over å ha Tonje på laget.

Egoistisk

- Hun er en helt topp håndballspiller, sier Wilbek, som mener at den norske jenta kommer til å lære mye i Viborg.

- Hun må bli mer egoistisk. Nå gir hun fra seg ballen altfor ofte. Når hun skyter blir det stort sett mål. Og derfor må hun skyte oftere, sier Wilbek.

Han mener å ha oppskriften som gjør Tonje Larsen til en bedre spiller.

- Jeg forteller Tonje at hun skal maksimalt ta ett skritt med ballen. Da skal hun helst bestemme seg for å skyte eller eventuelt passe til en annen spiller med en gang.

- Og så må hun kutte ut den buen hun løper inn fra kanten. Da blir hun fantastisk god. Også for Norge, sier Wilbek.

Trives

Tonje er enig og har begynt å gjøre som sjefen sier.

- Jeg vil aldri bli noen egoist - men jeg forstår poenget til Ullrik. Og jeg tror dette vil gjøre meg bedre på klubb- og landslaget, sier den 23 år gamle jenta.

Og dagene består stort sett av treningsøkter. For tida har hun fem balltreninger og to styrketreninger i uka. I tillegg kommer egentreninger. Og dem har Tonje nok av.

- Er lønna bedre enn i Larvik?

- Ja. Jeg tjener bra og lever godt i Viborg. Men det var ikke derfor jeg dro til Danmark.

<B>EMIGRANT: Tonje Larsen trives i Damark.