Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kent Robin Tønnesen i håndball-EM:

Tønnesen om sitt nye liv: - Nå handler alt om henne

Ungarn-proffen har forandret seg.

GOD I NY KLUBB: Kent-Robin Tønnesen har byttet ut Berlin med Veszprem. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix
GOD I NY KLUBB: Kent-Robin Tønnesen har byttet ut Berlin med Veszprem. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ZAGREB (Dagbladet): EM er over for de norske håndballgutta etter en litt skuffende avslutning på mesterskapet. De fleste marginer gikk imot.

- Jeg føler vi får til mye, men det holdt ikke, sier Kent Robin Tønnesen (26) til Dagbladet.

Tønnesen avsluttet EM med 25 mål fordelt på seks kamper og var god i siste kamp mot Sverige som måtte vinnes med fem. Dessverre ble det bare 28-25 for de norske gutta.

Høyrebacken har siden i sommer spilt i den ungarske toppklubben MVM Veszprém. Dit dro han etter fire sesonger i tysk Bundesliga.

Bakspilleren på 196 centimeter tok med seg samboer Madelen og datter Philippa (1) til det som nå er en av Europas beste klubber.

- Vi visste ikke helt hva vi gikk til i Ungarn, men det har vært helt topp, sier Tønnesen til Dagbladet.

UTE: Kent Robin Tønnesen og Norge reiser hjem fra EM uten medaljer Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UTE: Kent Robin Tønnesen og Norge reiser hjem fra EM uten medaljer Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Far i nytt land

Han slo gjennom i Haslum, før han reiste videre til svensk håndball. I 2013 dro han til tyske HSG Wetzlar, før han endte opp med to sesonger i Füchse Berlin.

Og kontrastene er store fra Berlin til den relativt lille byen Veszprém med rett under 100 000 innbyggere.

- Det er jo stor forskjell på byene, det er det ingen tvil om. I Bundesliga er det også tøffe kamper hele tida, i Ungarn er det tre-fire veldig gode lag, mens resten er litt svakere. Vi spiller likevel i Champions League og jeg får trene med noen av de beste spillerne i verden hver dag. Jeg trives veldig godt og jeg føler jeg har utviklet meg som spiller bare på den lille tida jeg har vært der, sier Tønnesen.

Han skrev under en treårskontrakt med klubben i sommer og ser for seg å bli der i hvert fall ut kontraktsperioden. I desember 2016 ble han far til lille Philippa. Ny klubb, nytt land og ny farsrolle har bidratt til å endre hverdagen.

- Det er en fantastisk klubb og profesjonell. Hele familien trives veldig godt. Datteren min er blitt ett år og én måned nå. Tida som pappa har vært fantastisk og det har gått veldig fort. Jeg trives veldig godt i papparollen. Det er mye som må endres i livet. Nå handler alt om henne. Jeg nyter hvert sekund, sier Tønnesen.

- Har det forandret deg?

- Ja, det handler mye om måten du tenker på. Du kan ikke tenke like mye på det selv. Det går ikke nå lenger. Jeg tror det har vært veldig bra for meg, sier håndballspilleren.

Godt nyttår❤️✨

A post shared by Kent Robin Tønnesen (@kente15) on

Positiv utvikling

Ifølge flere har Tønnesen ikke bare forandret seg på privaten, men også blitt en bedre håndballspiller etter overgangen til Ungarn.

- Han ser veldig bra ut, sier landslagssjef Christian Berge til Dagbladet.

Svenske Jesper Nielsen er tidligere lagkamerat med Tønnesen, og er full av lovord om sin gode venn. Han har en fortid i både IK Sävehof og Füchse Berlin. Nå er han i PSG.

- Kent Robin har et veldig bra skudd og har utviklet seg veldig mye i Veszprém, sier Jesper Nielsen til Dagbladet.

De norske gutta reiser hjem fra EM. I semifinalene spiller Sverige - Danmark og Spania - Frankrike.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!