Tønnesens Veszprém tapte dramaet i mesterligafinalen

Kent Robin Tønnesen og hans Veszprém klarte ikke å rette opp en svak start og tapte 24-27 for Vardar Skopje i en nervepirrende mesterligafinale i håndball.

TAPTE: Kent Robin Tønnesen og Veszprém måtte nøye seg med sølv i mesterligafinalen. Foto: INA FASSBENDER / AFP / NTB Scanpix
TAPTE: Kent Robin Tønnesen og Veszprém måtte nøye seg med sølv i mesterligafinalen. Foto: INA FASSBENDER / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tønnesen scoret fire mål, men det hjalp ikke, og Vardar tok sin annen mesterligatriumf. Nordmakedonerne vant også i 2017.

Nordmannen scoret 2-1-målet tidlig, men det ble også siste gang hans lag var i føringen. Vardar snudde raskt, gjorde en glimrende førsteomgang og ledet med fem mål til pause. Etter hvilen rystet Tønnesen og co. Vardar, men nordmakedonerne holdt unna og tok hjem seieren etter en nervepirrende omgang.

Dermed ble det bare 2.-plass på Tønnesen.

- Veldig skuffende, selvfølgelig. Vi hadde håpet på noe helt annet. Vi kom ikke opp på det nivået vi ønsket, og de var helt enkelt bedre enn oss i dag, dessverre, sa Tønnesen i en SMS til NTB.

Den norske landslagsspilleren scoret to av Veszpréms tre første mål. Noen minutter etter 2-1-målet gjorde han 3-3, men derfra ble det for tungt for den ungarske klubben.

Vardar holdt lenge overtaket med 2-3 mål. Etter flere kunstscoringer og gode angrep ledet laget fra Nord-Makedonia 16-11 til pause i Köln. Dermed måtte Veszprém satse på en snuoperasjon på nivå med det motstander Vardar gjorde mot Barcelona i semifinalen lørdag. Da snudde laget til 29-27 etter å ha ligget under 9-16 til pause.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer