Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM:

Tønnessen: - Vi er å regne med, og det skal vi vise de neste årene også

Tapte VM-finalen etter storspill i 1. omgang.

Live-published photos and videos via Shootitlive

  • Frankrike - Norge 33-26 (18-17)

PARIS (Dagbladet): Godt kjempet, gutter!

Norge tapte VM-finalen mot Frankrike etter å ha skremt både publikum og franske stjerner med storspill i 1. omgang. De rundt 16 000 tilskuerne (hovedsakelig franske) trodde knapt det de så åpningen av kampen der spesielt Kent Robin Tønnesen og Espen Lie Hansen storspilte.

Håndballherrene ledet på det meste med tre mål, 13-16 etter 25 minutter, men i 2. omgang glapp det litt.

Det endte med et hederlig tap - 33-26.

- De hadde flere krefter enn oss. De var gode. Det er et vanvittig trøkk de kom med, sa trener Christian Berge til TV 2 etter kampen.

- Vi burde ledet første omgang. Fy faen, jeg er ordentlig stolt over gutta. Prestasjonen vi har gjort er vanvittig bra, fortsatte han.

LYS FRAAMTID: Landslagssjef Christian Berge er fornøyd med mesterskapet på tross av finalenederlaget. Han er sikker på at de norske herrene vil havne på topp i nær framtid. Video: Fredrik Økstad Sandberg / Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Toppnivået er til stede. Vi er ordentlige gode når vi er gode. Jeg velger å ta med meg det positive fra dette mesterskapet. Akkurat nå er jeg bare vanvittig stolt. Én gang er det vi som skal stå øverst, sa Berge.

- Vi hadde taket på dem i første omgang. Akkurat nå er jeg litt skuffa, men når vi lar denne kampen synke inn skal vi være utrolig fornøyde med dette, sa Kent Robin Tønnessen til TV 2.

- Vi spiller fantastisk håndball. Vi er å regne med, og det skal vi vise de neste årene også, sa Tønnessen.

Norsk superstart

Norge tok ledelsen ved Espen Lie Hansen som kontant satte inn 0-1 i det første norske angrepet.

Og de norske gutta fikk en god start på kampen Kent Robin Tønnesen (2) og Magnnus Jøndal fulgte opp. Etter seks minutter sto det 4-4.

To scoringer av Kristian Bjørnsen og Bjarte Myrhol sendte Norge opp i ledelse. Plutselig sto det 4-6.

Norge fikk en superstart på kampen og de mange tusen franskmenn i hallen trodde knapt det de så fra tribunen. Tønnesen og Lie Hansen herjet med det franske forsvaret og Frankrike tok timeout etter 16 minutter på 9-11.

De norske gutta storspilte virkelig til tider i 1. omgang med høyt tempo og presise avslutninger. De franske spillerne fikk aldri helt tak på det norske angrepet.

Til pause var stillingen 18-17, etter en fransk sluttspurt. Tønnesen og Lie Hansen hadde fire scoringer hver før pause.

Frankrike scoret to raske etter pause og fikk en liten luke på tre mål.

Norge klarte aldri å komme ordentlig tilbake i kampen og ble hengende etter resten av kampen.

Stjerner

Historisk sett er Frankrike en vrien motstander. Lagene har møttes 45 ganger siden den første landskampen i 1958. Det endte med norsk 17-13-seier.

Tallene viser 15 norske triumfer, to uavgjort og 28 Frankrike-seire.

Frankrike har vært en håndballstormakt lenge, men Norge har faktisk vunnet to av de siste fem kampene. Sist i EM-sluttspillet i fjor.

I kveld ble det for tøft.

- Vi er skuffa nå, men når vi får summa oss er vi nok fornøyde likevel, fortalte Espen Lie Hansen.

- Det er kjipt nå. Det er litt for mange som ikke hadde en topp dag. Vi skulle gjerne stått her med en annen medalje rundt halsen, sa Sander Sagosen.

- Jeg kan ikke beskrive dette. Vi hadde så mye press. Det var forventet at vi skulle vinne VM. Jeg er så glad og stolt. Kampen var tøff. Norge spilte så bra. Dette er veldig følsomt for meg. Nå er det tid for å feste, sa Nikola Karabatic til TV 2 før han viste hang loose-tegnet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling