Didrik Tønseth vil satse friidrett etter langrennskarrieren

Tønseth forundret over Gjert: - Jeg fatter det ikke

Didrik Tønseth, Henrik Ingebrigtsen og Sondre Nordstad Moen deler en felles forhistorie. Gjert Ingebrigtsen mener hans egenskaper i smørebua ødela for sønnen. Tønseth mener Ingebrigtsen-familien trekker fram feil prestasjoner.

LIKE: Didrik Tønseth, Henrik Ingebrigtsen og Sondre Nordstad Moen var alle blant Norges desidert beste langrennsløpere i deres kull. Samtidig delte de alle et stort løpstalent. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
LIKE: Didrik Tønseth, Henrik Ingebrigtsen og Sondre Nordstad Moen var alle blant Norges desidert beste langrennsløpere i deres kull. Samtidig delte de alle et stort løpstalent. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Didrik Tønseth (28), Henrik Ingebrigtsen (28) og Sondre Nordstad Moen (28) kjempet alle i norgeseliten i både langrenn og løping som juniorer - mot hverandre i samme aldersklasse.

Ingebrigtsen og Nordstad Moen er som kjent blant Norges desidert beste friidrettsutøvere i dag, mens Tønseth er det samme i langrenn.

Tønseth, som åpnet med seier i den nasjonale åpningen på Beitostølen forrige helg, vil gjerne sette i gang en løpesatsing etter langrennskarrieren

- Jeg synes det er så artig med løping at jeg har lyst til å prøve å satse litt på det, den dagen jeg gir meg med langrenn, opplyser Tønseth til Dagbladet.

- Planen er at den dagen jeg legger opp som langrennsløper, tar jeg meg et år med løping for å sette rekorder på alle distanser: 3000 meter, 5000 meter, 10 000 meter, halvmaraton. Alt egentlig. Da blir jeg ferdig med det. Det kommer vel til å skje etter Ski-VM på hjemmebane i Trondheim, røper 28-åringen fra Byåsen.

Trioen Tønseth, Ingebrigtsen og Nordstad Moen har flere likhetstrekk og like talenter.

Tilbake i 2016 snakket Gjert Ingebrigtsen svært varmt om sønnen Henrik Ingebrigtsen langrennstalent overfor Dagbladet - og har fulgt det opp flere ganger siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer