Tønseth gjorde karrierebeste med 0,7 sekunders margin

- Vi lå helt likt på toppen av bakken før mål.

KARRIEREBESTE: Didrik Tønseth gikk inn til andreplass i Davos med 0,7 sekunders margin.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KARRIEREBESTE: Didrik Tønseth gikk inn til andreplass i Davos med 0,7 sekunders margin. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): På Lillehammer sist helg hadde Didrik Tønseth klart best tid på den avsluttende distansen i minitouren der. I dag, på samme distanse i Davos, ble han nummer to, 6,6 sekunder bak Martin Johnsrud Sundby, men 0,7 sekunder foran hjemmefavoritten Dario Cologna.

En sekundstrid Didrik avgjorde på de siste hundre meterne inn mot mål.

- Vi lå helt likt på toppen av bakken rett før stadion, så det var godt å klare det, sier Tønseth til Dagbladet etter løpet.

Skulle starte rolig Underveis i løpet var han sekundert mot nettopp Cologna og fram til runding ved ti kilometer økte avstanden fram til sveitseren. Men i likhet med lagkamerat Sundby gikk det fortere for Tønseth på sisterunden.

Det var også en bevisst avgjørelse.

- Da vi så på jentene før i dag så var det nok mange som trodde de gikk i lavlandet og klinte til fra start. Du kan ikke brenne alt kruttet i begynnelsen her, så planen var bare å gå på grensa og ikke bry meg om sekunderingene før jeg var kommet halvveis, forteller han.

Fornøyd Cologna Den taktikken ga ham hans beste verdenscupplassering individuelt noensinne. Tønseth, som er klassiskspesialist, har for alvor meldt sin ankomst i verdenstoppen etter flere år med skader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer