Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn på Beitostølen:

Tønseth i superform knuste de andre - Northug ble nummer 74

Didrik Tønseth klart best av skiprofilene.

VANT: Didrik Tønseth var klart best under langrennsåpningen på Beitostølen. Tønseth vant dagens 15 km klassisk.  Foto: Bjørn Langsem.
VANT: Didrik Tønseth var klart best under langrennsåpningen på Beitostølen. Tønseth vant dagens 15 km klassisk.  Foto: Bjørn Langsem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN / OSLO (Dagbladet): I snøvær på Beitostølen gikk landslagsløper Didrik Tønseth inn til seier på herrenes 15 kilometer klassisk.

- Jeg var i tvil og byttet til blanke ski ett minutt før start. Det funket bra. Det ble litt løst i sporet, men jeg er veldig godt fornøyd. Det er rått å vinne i staking. Det er godt å sette de andre på plass, sier Tønseth til NRK.

Tønseth var klart best og vant 15,7 sekunder foran Tord Asle Gjerdalen på andreplass. Morten Eide Pedersen ble nummer tre. Pedersen var 24,7 sekunder bak.

- Det var veldig tungt. Jeg har ikke vært i nærheten tidligere i høst. Det snør mye, men jeg tror det var et riktig valg å stake. Jeg har vært mye sjuk i det siste. Når katten er borte, danser musene på bordet, sier Gjerdalen til NRK.

GOD: Didrik Tønseth staket til seier på dagens 15 km. Foto: Bjørn Langsem
GOD: Didrik Tønseth staket til seier på dagens 15 km. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Northug langt bak

Tidligere i dag meldte nemlig Martin Johnsrud Sundby at han står over sesongåpningen på grunn av sykdom.

I Sundbys fravær viste Tønseth seg sterkest av de 151 som stilte til start. På startlista var det både eliteløpere, såkalte langløpere, løpere fra privatlag og amatørløpere.

Petter Northug hadde ingen god dag og ble nummer 74 - 3:56,00 bak vinneren. Northug så ut til å ta det rolig utover i løpet.

- Jeg gikk med feste. Dette er ikke det viktigste løpet i sesongen, og det var greit å prøve seg fram og det er viktig. Jeg tror jeg har god kontroll, selv om det ikke ser slik ut på resultatlista, sier Petter Northug til NRK.

- Det er godt å komme i gang med sesongen. Vi gleder oss til sesongen starter for fullt. Skiene var bra, sier Northug.

NUMMER 74: Petter Northug var nesten fire minutter bak i mål. Foto: NTB Scanpix
NUMMER 74: Petter Northug var nesten fire minutter bak i mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tett

Torgeir Skare Thygesen fra IL Korlevoll/Odda hadde bestetid i mål før de store kanonene var ferdig. Chris Jespersen viste derimot at han har hatt en god treningshøst og tok ny ledelse. Bak kom derimot Tord Asle Gjerdalen som satte suveren ny bestetid med 37.47,6.

Bak kom derimot Tønseth og vant klart foran Gjerdalen.

Sesongåpningen på Beitostølen markerer starten for langrennseliten. De som markerer seg her, kjemper om plass til verdenscupåpningen i finske Kuusamo om ei uke.

Ingvild Flugstad Østberg var overlegen på kvinnenes 10 kilometer tidligere i dag.

Menn, 15 km klassisk:

1) Didrik Tønseth, Strindheim 37.31,9, 2) Tord Asle Gjerdalen, Fossum 0.15,7 min. bak, 3) Morten Eide Pedersen, Lillehammer 0.24,5, 4) Sjur Røthe, Voss 0.33,2, 5) Andrew Musgrave, Røa 0.40,0, 6) Petter Eliassen, Tverrelvdalen 0.45,4, 7) Simen Hegstad Krüger, Lyn 0.45,5, 8) Chris Jespersen, Korlevoll 1.15,0, 9) Pål Golberg, Gol 1.19,4, 10) Emil Iversen, Varden 1.20,9.

Kvinner, 10 km klassisk:

1) Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik 26.47,4, 2) Heidi Weng, BUL 0.13,2 min. bak, 3) Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heming 1.06,4, 4) Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum 1.13,7, 5) Kari Vikhagen Gjeitnes, Henning og Kathrine Harsem, Varden 1.20,9, 7) Kari Øyre Slind, Oppdal 1.24,4, 8) Marthe Kristoffersen, Varden 1.44,0, 9) Ragnhild Haga, Åsen 1.45,4, 10) Anamarija Lampic, Slovenia 1.45,8.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!