Langrenn på Beitostølen:

Tønseth i superform knuste de andre - Northug ble nummer 74

Didrik Tønseth klart best av skiprofilene.

VANT: Didrik Tønseth var klart best under langrennsåpningen på Beitostølen. Tønseth vant dagens 15 km klassisk.  Foto: Bjørn Langsem.
VANT: Didrik Tønseth var klart best under langrennsåpningen på Beitostølen. Tønseth vant dagens 15 km klassisk.  Foto: Bjørn Langsem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN / OSLO (Dagbladet): I snøvær på Beitostølen gikk landslagsløper Didrik Tønseth inn til seier på herrenes 15 kilometer klassisk.

- Jeg var i tvil og byttet til blanke ski ett minutt før start. Det funket bra. Det ble litt løst i sporet, men jeg er veldig godt fornøyd. Det er rått å vinne i staking. Det er godt å sette de andre på plass, sier Tønseth til NRK.

Tønseth var klart best og vant 15,7 sekunder foran Tord Asle Gjerdalen på andreplass. Morten Eide Pedersen ble nummer tre. Pedersen var 24,7 sekunder bak.

- Det var veldig tungt. Jeg har ikke vært i nærheten tidligere i høst. Det snør mye, men jeg tror det var et riktig valg å stake. Jeg har vært mye sjuk i det siste. Når katten er borte, danser musene på bordet, sier Gjerdalen til NRK.

Northug langt bak

Tidligere i dag meldte nemlig Martin Johnsrud Sundby at han står over sesongåpningen på grunn av sykdom.

I Sundbys fravær viste Tønseth seg sterkest av de 151 som stilte til start. På startlista var det både eliteløpere, såkalte langløpere, løpere fra privatlag og amatørløpere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer