Didrik Tønseth falt på rulleski:

Tønseth sliter fortsatt etter hodesmellen i Italia

Trener med lav intensitet.

IKKE TILBAKE: Didrik Tønseth skynder seg langsomt etter hodesmellen tidligere i høst. Han er tilbake i trening, men ikke med særlig høy intensitet.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE TILBAKE: Didrik Tønseth skynder seg langsomt etter hodesmellen tidligere i høst. Han er tilbake i trening, men ikke med særlig høy intensitet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Didrik Tønseth skynder seg langsomt etter hodesmellen tidligere i høst. Han er tilbake i trening, men ikke med særlig høy intensitet.

Langrennsløperen pådro seg en hjernerystelse under trening i Livigno i september, der han falt stygt på rulleski. Hadde han ikke brukt hjelm, kunne det gått langt verre i krasjen i godt over 50 km/t.

– Jeg hadde flaks. Men dette kommer til å gjøre vondt, sa Tønseth den gang.

Vondt har det gjort. Mens lagkameraterene hadde høydetrening i Val Senales, trente Tønseth nærmest opp mot full mengde på hjemmebane. Men han har måttet trene med lav intensitet på grunn av hodesmertene.

– Han er i trening igjen, men trener med lav intensitet. Så fort han presser seg, kommer hodesmertene. Han må nok fortsatt ta tiden til hjelp, men vi håper at han stiller på Beitostølen, sier landslagstrener Tor Arne Hetland med tanke på sesongåpningen neste uke.

– Han må ta det forsiktig, og dette er en skade vi tar alvorlig. Vi jobber med saken, sier Hetland.

– Har han fått amnesti med tanke på uttaket til verdenscupåpningen, da?

– He, he, vi tar ut laget mandag etter Beitostølen, og vi forventer at det blir full kamp om de plassene, sier Hetland om den saken.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer