BESTE NORSKE I FRANKRIKE: Didrik Tønseth gikk seg inn på VM-løpet med en kanonplassering i La Clusaz. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BESTE NORSKE I FRANKRIKE: Didrik Tønseth gikk seg inn på VM-løpet med en kanonplassering i La Clusaz. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Tønseth ute av VM-jaktstart med akutte ryggsmerter

Skulle gått 30 km lørdag.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Med en strålende fjerdeplass i v-cuprennet i La Clusaz i januar ble Didrik Tønseth en VM-joker.

Med toppløpet på fellesstarten kvalifiserte Byåsen-løperen seg også til VM, og lørdag var han påtenkt en plass på 30 km jaktstart med skibytte.

En ryggskade gjør at 21-åringen likevel ikke kan starte på VMs andre langrennsdistanse. Det røpet landslagssjef Vidar Løfshus på en pressekonferanse i ettermiddag.

-  Didrik Tønseth har fått akutte ryggsmerter. Hvor alvorlig dette er vet vi ikke ennå, men han er uaktuell for lørdagens duathlon. Det var meningen at han skulle gå det løpet, sier Løfshus.

En erstatter for unggutten er ikke på plass, og Løfshus frykter at hele VM er over for langrennskometen.

- Didrik tar det med fatning. Tross sin unge alder er han en moden mann. Vi får se om vi får fikset ryggen de neste dagene, hvis ikke reiser han hjem til Norge, sier Løfshus.

Dagbladet kommer tilbake med mer.