Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tony Adams tilbake i toppen

Vil ikke ta æren for Portsmouth-starten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Direkte klokka 13.45: Charlton - Portsmouth

(Dagbladet.no:) Sesongens kanskje største overraskelse så langt er Portsmouths imponerende 2. plass. Klubben har spilt 360 Premier League-minutter uten å slippe inn mål, og har for eksempel allerede åtte poeng ned til Arsenal.

Ikke verst for en klubb som forrige sesong berget plassen i nest siste serierunde.

Og sentralt i denne snuoperasjonen står Tony Adams.

Den tidligere Arsenal-kapteinen er Harry Redknapps assistenttrener, og det er fristende å peke på Adams når det åpenbare spørsmålet Hva har skjedd? stilles.

Opptatt av angrepsfotball

Selv vil han ikke påta seg æren for den defensive tryggheten Pompey har vist så langt denne sesongen.

- Jeg vet jeg kommer til å bli karakterisert som en defensiv trener, siden jeg spilte i det gjerrige Arsenal-forsvaret i alle år. Men det er ikke tilfelle. Jeg er enda mer opptatt av å forbedre de offensive styrkene våre, sier Adams til nyhetsbyrået PA.

TENKER OGSÅ OFFENSIVT: Tony Adams sier han er vel så mye opptatt av det offensive spillet til Portsmouth, som de defensive oppgavene. Foto: REUTERS
TENKER OGSÅ OFFENSIVT: Tony Adams sier han er vel så mye opptatt av det offensive spillet til Portsmouth, som de defensive oppgavene. Foto: REUTERS Vis mer

Likevel. Han klarer ikke legge skjul på at han er stolt over smultring-statistikken til Portsmouth.

- Jeg elsker selvfølgelig at laget mitt ikke slipper inn mål, og vi har gjort det bra så langt denne sesongen. I moderne fotball driver hele laget forsvarsarbeid, og hele laget angriper.

- Artig på toppen

Før denne sesongen sikret klubben seg Sol Campbell i midtforsvaret, Glen Johnsen på backen og David James mellom stengene. De har nektet motstanderne mål.

Samtidig har Kanu og Benjani Mwaruwari puttet seks mål til sammen, og hvis trenden fortsetter mot Charlton i dag vil Portsmouth klatre til topps i Premier League. Der har de allerede vært en gang denne sesongen.

- Det var artig å være på toppen av tabellen, selv om det bare varte i noen timer. Noen av gutta har mye erfaring, noe vi tydelig ser nå, sier Glen Johnson til klubbens hjemmeside.

Hvis det skjer igjen, kan det også denne gangen bli kortvarig. Serieleder Manchester United møter Arsenal på søndag.

- Kameratene mine er veldig overrasket over starten vår. Da hadde ikke noen av våre forsvarsspillere på laget, da de satt opp sine managerlag før sesongen. Nå kan de angre, sier Johnson til lokalavisa The News.

• Her kan du bli med på Dagbladet.nos Manager 2007.

Vil ha revansje

Midtstopper Lunvoy Primus forteller at gutta er sugne på å revansjere fjorårets to kamper mot Charlton - som endte med to tap.

- Det var helt forferdelig å tape på The Valley. Det var som å tape en cupfinale, siden vi håpet på å komme oss ut av nedrykksgjørma den dagen, sier han ifølge PA.

Kampen er det 100. møtet mellom de to klubbene.

En mye brukt, men ofte også ignorert, fotballtanke er å ikke forandre på et vinnerlag. Det kan likevel hende Harry Redknapp gjør nettopp det.

Nyinnkjøpte Andy Cole debuterte for reservelaget på tirsdag - hans første kamp på sju måneder etter kneoperasjonen i februar.

- Jeg forventer ikke å gå rett inn på laget, sånn som vi har spilt den siste tida. Men det vil være fantastisk om jeg kan få 20-30 minutter, sier Cole.

• Direkte fra 13.45: Fem Premier League-kamper

Debatt

Hvor lenge tror du Portsmouth klarer å holde seg i toppen?

MESTER-TONY: Adams var knalltøff og nådeløs som midtstopper i Arsenal.