Tony Martin med sensasjonell klatreprestasjon

Beholdt ledertrøyen.

VISTE STYRKE : Tempoverdensmester Tony Martin klatret som aldri før, og forsvarte ledertrøyen i Sveits rundt. Foto: AP Photo/Peter Schneider.
VISTE STYRKE : Tempoverdensmester Tony Martin klatret som aldri før, og forsvarte ledertrøyen i Sveits rundt. Foto: AP Photo/Peter Schneider. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Tony Martin (Omega Pharma - Quick Step) forsvarte ledertrøyen på mesterlig vis på den åttende etappen av Sveits rundt, mens kolombianske Johan Esteban Chaves (Orica-GreenEdge) stakk av med etappeseieren opp Verbier.

Verbier er en ti kilometer lang stigning med rundt åtte prosent i gjennomsnitlig stigningsprosent. I 2009 ble Tour de France avgjort her, da Alberto Contador rykket fra sin lagkamerat Lance Armstrong og sin store rival Andy Schleck på imponerende vis. 

På forhånd hadde tempoverdensmesteren Martin minuttet på verdenesmesteren i fellesstart, Rui Costa. Det var ventet at kampen om sammenlagtseieren skulle stå mellom de to stjernene, men de fleste ventet nok at portugiseren skulle ta tid på sin tyske rival.

Slik gikk det ikke, og Martin klarte overraskende nok å henge med Costa helt inn til mål. Dermed er den tyske tempokongen nå den største favoritten i sammendraget med bare én fjelletappe igjen. 

Ufarlig brudd
Dagens utbrudd besto av Jose Joaquin Rojas (Movistar), Christian Knees (Team Sky), Sébastien Minard (AG2R), Danilo Wyss (BMC), Gregory Rast (Trek), Nathan Brown (Garmin-Sharp), Laurens De Vreese (Wanty-Groupe Gobert) og Mateusz Taciak (CCC). 

Utbryterne hadde kun minuttet i bunnen av bakken. Wyss viste seg som den sterkeste i gruppen og rykket fra sine bruddkamerater. Bak i feltet var lagene tidvis uenig om hvem som skulle gjøre jobben, noe som førte til at feltet stoppet litt opp.

Utbryterne ble derimot hentet da Laurens Ten Dam (Belkin) begynte å taue i hovedfeltet. Nederlenderen kjørte sterkt i front for sin kaptein, Bauke Mollema, som vant en etappeseier i Tour of Norway sist måned. 

Angrepene startet
Mathias Frank (IAM Cycling) var den første av sammenlagtkandidatene som angrep. Sveitseren ble derimot hentet av Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo), som fulgte opp med et nådeløst tempo i front.

Den kolombianske klatrespesialisten Chaves angrep med 2,5 kilometer igjen, fulgt av italienske Davide Formolo (Cannondale). Italieneren klarte ikke å holde hjulet til den talentfulle kolombianeren, og ble snart passert av Kreuziger og Mollema som jaktet bak.

Tony Martin viste imponerende klatreferdigheter og satt fortsatt i feltet like bak da de nærmet seg toppen. Tyskeren satt som limt fast på bakhjulet til Costa, og så aldri ut til å være i trøbbel. 

Til slutt kunne Chaves heve armene for årets andre etappeseier. 24-åringen vant også nylig kongeetappen i Tour of California.

I morgen følger nok en fjelletappe som avsluttes opp Saas-Fee. 

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

TEMPOKONGEN : Tony Martin har vunnet begge tempoetappene i Sveits rundt. Foto: EPA/PETER SCHNEIDER
TEMPOKONGEN : Tony Martin har vunnet begge tempoetappene i Sveits rundt. Foto: EPA/PETER SCHNEIDER Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer