FORSVANT: Zlatan Ibrahimovic er en av verdens største fotballprofiler. Nå gir barndomskameraten Tony Flygare ut bok om superspissen. Foto: NTB Scanpix.
FORSVANT: Zlatan Ibrahimovic er en av verdens største fotballprofiler. Nå gir barndomskameraten Tony Flygare ut bok om superspissen. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Tony var regnet som et større talent enn Zlatan. Et straffespark endret alt

Nå gir han ut bok om kameraten.

(Dagbladet): Barndomsvennene Zlatan Ibrahimovic (32) og Tony Flygare (32) var begge to kjempetalenter i Malmø i 1999 - men karrieren tok hver sin retning rett etterpå.

Zlatan Ibrahimovic skriver om stortalentet Flygare i sin selvbiografi fra 2011, og skildrer spesielt én straffesituasjon som ble vendepunktet i kameratens karriere.

Egen bok 18 år gamle Flygare var et supertalent, regnet som bedre enn Zlatan, men bommet på et avgjørende straffespark. Malmø rykket ned fra eliteserien og Flygare ble aldri den spilleren mange hadde spådd.

Nå skal Flygare gi ut sin egen selvbiografi: «En gang var jeg større enn Zlatan».

Den tar for seg hans store skuffelse og hvordan det var å se kameraten bli en av verdens største fotballstjerner. Sesongen etter Flygares straffemiss slo Ibrahimovic gjennom for alvor og ble solgt for en svensk rekordsum til nederlandske Ajax.

- Jeg ser fram til å fortelle min histore. Boken kommer til å gi myten Zlatan en ny dimensjon, uttaler Flygare til svenske TT.

Zlatan i skyggen I Zlatans bok, «Jeg er Zlatan Ibrahimovic», kommer han med følgende beskrivelse av Flygare:

- Han var større og sterkere og ble sett på som et større talent. Det var mye Tony: Se på ham, for en spiller. Jeg sto i skyggen, skriver Zlatan.

Flygare bor i dag i Malmø og spilte som aktiv i Malmø FF, IFK Luleå, Assyriska FF, Bunkeflo IF, Malmø Anadolu BI, Husie IF, KSF Prespa Birlik og BW 90 IF.

Zlatan dro fra Malmø til Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan og PSG.

Boka blir lagt ut for salg våren 2014.

SLO GJENNOM: Zlatan Ibrahimovic utviklet seg til en av Europas mest lovende spillere i Ajax. Her fra 2002.  REUTERS/Michael Kooren
SLO GJENNOM: Zlatan Ibrahimovic utviklet seg til en av Europas mest lovende spillere i Ajax. Her fra 2002. REUTERS/Michael Kooren Vis mer