Tonya blir hockeyproff

Tonya Harding får endelig slåss på isen.

(Dagbladet.no): Den tidligere kunstløpersken går nye karrierveier - igjen. Nå melder Central League-laget Indianapolis Ice at 33-årige Harding har skrevet kontrakt med dem.

Blondinen debuterer fredag kveld, som en del av lagets «Er du tøff nok?»-kampanje. Klubben lover slagsmål på isen i løpet av kampen mot Colorado Eagles, ellers får tilskuerne gratis billetter.

- Så vidt jeg forstår representerer Tonya det beste fra to verdener. Hun er allerede en skøyteløper i verdensklasse og en profesjonell bokser, sier Ice-manager Larry Linde.

Harding har som kjent vært i bråk før. Før Lillehammer-OL i 1994 ble det kjent at hun og mannen sto bak et overfall på rivalen Nanvy Carrigaen.

Dermed ble hun bannlyst fra amatørkunstløp for livet. Siden har hun blant annet livnært seg som bokser. Hun møtte blant annet Paula Jones i en TV-sendt kamp for to år siden.

I 2000 satt hun tre dager i fengsel etter beskyldninger om mishandling av kjæresten.

Nå håper mange at går bedre med Harding på hockeybanen, enn siste kjendis som prøvde seg for Ice. Den tidligere NBA-spilleren Manue Bol skrev under for klubben for to år siden, men kom seg aldri på isen.

Problemet var hans store føtter, som hovnet opp i de spesiallagde hockeyskøytene.

<B>FALT I OL:</B> OL på Lillehammer ble ikke som Tonya Harding håpet. 10 år etter er hun tilbake på isen for et hockeylag.
I RINGEN:</B> Tonya Harding krever omlag 100 000 kroner for hver boksekamp. Her mot Samatha Browning i fjor vinter.