Tonya siktet i ny voldsak

Den tidligere amerikanske skøyteprinsessen Tonya Harding (29) er igjen siktet for voldsbruk. Jenta som sto bak overfallet på konkurrenten Nancy Kerrigan før Lillehammer-OL i 94 har denne gangen slått til med sine egne never.

I 1994 lot Tonya Kerrigan sin mann og en bekjent utføre attentatet mot Kerrigan som skulle uskadeliggjøres fram til OL. Men Nancy kom seg på beina og så fulgte tidenes duell på isen melom de to amerikanske jentene i Hamar OL-Amfi i februar 94.

Denne gang heter offeret Darren Silver (28), som har vært Tonyas kjæreste i tre år.

Beruset

Hun skal ha kastet en hjulkapsel i ansiktet på ham og deretter slått ham flere ganger. Foran to vitner. Kjæresten blødde fra flere sår i ansiktet.

Nå har altså politiet i Camas, Washington, siktet den tidligere skøyteprinsessen for vold. Harding var ifølge vitner svært beruset, da hun angrep sin kjæreste.

Fighten startet ifølge politiet i en låve som paret bruker som garasje. I politiavhør forteller Tonya Harding at Darren Silver tok kvelertak på henne mens hun lå nede på bakken. Dette bekreftes ikke av vitnene som var tilstede.

Nye avhør

Tonya Harding er for tida instruktør ved en kunstløp-skole i Portland. Hun ble holdt noen timer i varetekt og i natt var hun innkalt til nye avhør ved Camas Municipal Court.

Tonya har også fått pålegg om å holde seg unna Darren Silver.

Under Lillehammer-OL nådde verken Tonya Harding eller Nancy Kerrigan helt til topps. Ukrainske Oksana Baiul stakk av med gull, Nancy fikk sølv og Tonya endte på 7.plass etter et skandale-friløp.

vaclav.pletanek@dagbladet.no

I TRØBBEL IGJEN: Tonya Harding ble verdenskjent under OL i Lillehammer i 1994. Nå er hun siktet av politiet i Washington etter å ha slått kjæresten sin.