Top Gear-bonanza i Holmenkollen: Terje Håkonsen nektet å kjøre med The Stig

Norske vinterstjerner konkurrerte mot BBC-ikonet.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): BBC henter ikke fram den aller minste tromma når de nå skal lansere sine to nye kanaler i det nordiske markedet, BBC Brit og BBC Earth.

I en storstilt promoseanse i Holmenkollen har de fått med seg Rune Velta, Emil Hegle Svendsen, Therese Johaug og Terje Håkonsen til å konkurrere mot Top Gears ikoniske supersjåfør, The Stig.

Konkurranseformen var selvfølgelig, i god Top Gear-stil, noe spesiell. The Stig startet under hoppet i Holmenkollen, mens Rune Velta satt på bommen noen meter over. Men der The Stig raste nedover transportveien og inn på hoppstadion, hoppet Velta bakken ned og vekslet med Svendsen i bånn av bakken.

Sorry, Norge
Og mens The Stig kjørte opp Northug-bakken og rundt skiarenaen, med et par innlagte strafferunder, gikk Svendsen rett bort til skiskytterblinkene, skjøt, og vekslet med Therese Johaug.

Så gikk Johaug bort til Midtstubakken og opp til toppen av den, der stafettpinnen ble overlatt til snowboardikonet Teje Håkonsen som kjørte ned bakken.

Og her kommer spoileren: The Stig vant. Såvidt.

MED KJÆRESTEN PÅ PANSERET: Therese Johaug og kjæresten Nils Jakob Hoff fikk begge hver sin kjøretur med The Stig i Holmenkollen i dag. Foto: BBC Brit
MED KJÆRESTEN PÅ PANSERET: Therese Johaug og kjæresten Nils Jakob Hoff fikk begge hver sin kjøretur med The Stig i Holmenkollen i dag. Foto: BBC Brit Vis mer

- Sorry, Norge. Nå kommer verden til å tro at vi i Norge er dårlige på ski og snowboard. Jeg burde juksa, sa en for anledningen lattermild Håkonsen til Dagbladet etter seansen.

Moro
Top Gear er kjent for å arrangere konkurranser litt på siden av det som er normalt å konkurrere i, og konkurransen i dag føyer seg pent inn i den rekka. Og på tross av både tapet og de noe vårlige forholdene for vintersport ble det et artig avbrekk i hverdagen for de norske vinteressene.

- Ja, dette var utrolig artig å være med på. Det er viktig å bruke denne friperioden til å gjøre andre ting som jeg ellers ikke får tid til, sier Johaug.

Gulrota for utøverne etter opptakene i Holmenkollen var en privat tur med The Stig rundt nasjonalarenaen. Det var en tur som vakte blandede følelser.

- Jeg vet ikke om jeg skal glede eller grue meg, sier Johaug.

- Jeg har sittet på med en rallybil før, og blir det noe av det samme her så vet jeg at det blir utrolig gøy, sier Hegle Svendsen.

EN CELEBER GJENG: Therese Johaug, Terje Håkonsen, Emil Hegle Svendsen og Rune Velta konkurrerte mot The Stig i Holmenkollen i dag.Foto: BBC Brit
EN CELEBER GJENG: Therese Johaug, Terje Håkonsen, Emil Hegle Svendsen og Rune Velta konkurrerte mot The Stig i Holmenkollen i dag.Foto: BBC Brit Vis mer

Den eneste som var sikker i sin sak på hvordan det ble, var Terje Håkonsen. Han valgte å ikke bli med The Stig på kjøreturen.

- Å overlate styringa til en annen når det går så fort virker som en dårlig ide, sier Håkonsen til Dagbladet.  

 

I AKSJON: Her suser The Stig forbi det normale målområdet i Holmenkollen i en storstilt konkurranse i dag. Etter løpet fik kde norske utøverne en privat kjøretur med supersjåføren. Om de ville.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I AKSJON: Her suser The Stig forbi det normale målområdet i Holmenkollen i en storstilt konkurranse i dag. Etter løpet fik kde norske utøverne en privat kjøretur med supersjåføren. Om de ville. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer