Top Gear-bonanza i Holmenkollen: Terje Håkonsen nektet å kjøre med The Stig

Norske vinterstjerner konkurrerte mot BBC-ikonet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): BBC henter ikke fram den aller minste tromma når de nå skal lansere sine to nye kanaler i det nordiske markedet, BBC Brit og BBC Earth.

I en storstilt promoseanse i Holmenkollen har de fått med seg Rune Velta, Emil Hegle Svendsen, Therese Johaug og Terje Håkonsen til å konkurrere mot Top Gears ikoniske supersjåfør, The Stig.

Konkurranseformen var selvfølgelig, i god Top Gear-stil, noe spesiell. The Stig startet under hoppet i Holmenkollen, mens Rune Velta satt på bommen noen meter over. Men der The Stig raste nedover transportveien og inn på hoppstadion, hoppet Velta bakken ned og vekslet med Svendsen i bånn av bakken.

Sorry, Norge Og mens The Stig kjørte opp Northug-bakken og rundt skiarenaen, med et par innlagte strafferunder, gikk Svendsen rett bort til skiskytterblinkene, skjøt, og vekslet med Therese Johaug.

Så gikk Johaug bort til Midtstubakken og opp til toppen av den, der stafettpinnen ble overlatt til snowboardikonet Teje Håkonsen som kjørte ned bakken.

Og her kommer spoileren: The Stig vant. Såvidt.

- Sorry, Norge. Nå kommer verden til å tro at vi i Norge er dårlige på ski og snowboard. Jeg burde juksa, sa en for anledningen lattermild Håkonsen til Dagbladet etter seansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.