- Topp 30 er målet

Hvis noen fortsatt lurer på om Henrik Bjørnstad klarer cuten i sin første PGA-start - slutt med det. Sjøl lurer han nemlig ikke.

HONULULU (Dagbladet.no): - Cuten er ikke i tankene mine, sier han til Dagbladet.no etter åpningsrunden i Sony Open her på Hawaii.

- Etter det jeg gjorde for å kvalifisere meg til PGA Touren - jeg gikk 14 runder under par - vet jeg at jeg har tatt spillet mitt til et nytt nivå. Og med bakgrunn i det har jeg satt meg høye mål - fortsetter jeg å spille greit slik jeg gjorde på den første runden i går bør jeg være topp 30.

- Klarer jeg å heve meg og finne igjen det jeg hadde i Florida i begynnelsen av desember kan det fort bli topp 10.

Ni hull tok det Henrik Bjørnstad å få folk rundt banen til å spørre hvem den karen i den mørkegrå skjorta var. Da han rundet ved klubbhuset var han to under par etter birdier på hull tre og hull ni. Og det var ikke dårlige slag som tok fra ham det på de siste ni, det var værforholdene.

I den sterke vinden på Waialae Country Club, der Stillehavet er nærmeste nabo, var det ekstreme forhold for golf.

- Det var vanskelig, ja, men jeg har spilt under tøffere forhold enn dette, sier Henrik Bjørnstad.

- Men det er tungt å få slike forhold allerede første gangen ut. Og på den første runden opplevde jeg at mange veldig gode slag ble ikke fullt så gode fordi vinden tok ballen. Uten at jeg kunne gjøre noe med det.

Statistisk er fire av 14 fairwaytreffer fra tee et meget trøblete utgangspunkt for en god score. Og Henrik Bjørnstad traff ikke mer enn det. Men likevel er han fornøyd med utslagene. Det var liksom ikke hans skyld at de sort sett landet til høyre for det kortklipte gresset.

- Jeg slo bra fra tee, sier han.

IMPONERTE: Henrik Bjørnstad viste til tider storspill under meget vanskelige forhold på Waialae Country Club i Honolulu. Foto: Lucy Pemony/Reuters/Scanpix
IMPONERTE: Henrik Bjørnstad viste til tider storspill under meget vanskelige forhold på Waialae Country Club i Honolulu. Foto: Lucy Pemony/Reuters/Scanpix Vis mer

- Jeg slo egentlig veldig mange helt OK slag. Og har jeg noe å klage på så må det være at jeg la igjen to slag der ute.

- Ett på hull 17 (par 3) og ett på 18 (par 5).

Problemet på det nest siste hullet var at tre meget gode golfslag endte med bogey fire. Utslaget var tilnærmet perfekt rett over flagget, men 30 centimeter for langt. Nedoverchipen tilbake fra det høye gresset var også følsom og fin. Og putten som skulle gi par var i koppen hele veien, helt til den tok hullkanten og ble liggende hånlig i dagslyset.

Akkurat der fikk Henrik Bjørnstad den største skuffelsen.

Utslaget på hull 18 var også perfekt. Og til anger. Er medvinden like sterk i dag vil Henrik Bjørnstad slå treerspoon framfor driver på det siste hullet. For slaget ble for langt og umuliggjorde muligheten til å nå greenen på to.

Da han gikk av med par etter en monsterputt som nesten ga birdie følte han at det lå igjen et slag der også.

- Jeg skulle gjerne vært minus én, sier han.

- Men par er jeg også veldig fornøyd med. Og sjøl om jeg ikke bryr meg om cutgrensen så tror jeg den kommer til å gå på pluss. Kanskje pluss to.

Mange har også snakket om at Henrik Bjørnstad har mye å bevise på Amerika-touren. Sjøl avviser han den påstanden helt.

- Jeg har kvalifisert meg og fortjener å være her, sier han.

- Spillet mitt er godt nok til å være med å fighte med de beste. Men selvfølgelig har jeg bare spilt en runde, jeg ser jo det. Og det er veldig godt å være ferdig med akkurat den biten.

Fordi:

- Jeg har ventet lenge på dette her. Og jeg må innrømme at akkurat det har vært litt slitsomt. Men nå er jeg i gang og utgangspunktet er bra.

- Det var en meget bra åpning, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.no.

IMPONERTE:</B> Henrik Bjørnstad viste til tider storspill under meget vanskelige forhold på Waialae Country Club i Honolulu.