Topp EM-start for Nordby

Norge fikk det lett i åpningen.

Norge-Nederland 9-3.

Skip Dordi Nordby og hennes mannskap må finne seg i å være i favorittsjiktet i mesterskapet, og foretok seg ingenting som svekket det stempelet på åpningsdagen.

I åpningskampen mot Nederland ble det lett reise for de norske jentene. Med 2-0 allerede i første omgang var tonen slått an, og allerede da takket de norske i realiteten for følget.

Midtveis sto det 5-2, og etter ni omganger hadde nederlenderen fått nok. Da sto det 9-3.

Den store spilleren i åpningskampen ble Marianne Rørvik, som satte alle sine såkalte «takeout»-steiner. Hun hadde i tillegg en treffprosent på 90 i kampen. Det er formidabelt.

Holth spilte godt

I kamp nummer to fortsatte det gode spillet. Tsjekkia hang riktignok bedre med enn Nederland gjorde tidligere på dagen. Midtveis sto det faktisk 3-2 i tsjekkisk favør, men så satte Nordby & co. inn støtet.

Foran den niende omgangen var forspranget utliknet, og med ytterligere to stjålne norske poeng valgte tsjekkerne å kaste inn håndkleet.

GOD START: Dordi Nordby og de andre curlingdamene fikk lett match da EM startet i dag. Foto: MORRY GASH/AP/SCANPIX
GOD START: Dordi Nordby og de andre curlingdamene fikk lett match da EM startet i dag. Foto: MORRY GASH/AP/SCANPIX Vis mer

Marianne Rørvik leverte igjen en god kamp for det norske laget med treffprosent på 78, men enda bedre var Camilla Holth. Bærumsjenta, som har en sølvmedalje og to bronser i EM fra tidligere, fikk registrert en prosent på 82.

Med to seirer leder de norske jentene det innledende spillet etter to runder. Søndag er Danmark og Skottland motstandere i Basel.

Tapte for Sverige

Det norske herrelaget åpnet ikke like sterkt som kvinnene lørdag. Med Pål Trulsen plassert i pensjonistene rekker er det Thomas Ulsrud og hans mannskap som forsvarer de norske fargene i Sveits.

Lørdag åpnet laget EM med tap 5-6 for Sverige i den første kampen.

De norske gutta kom bakpå fra første omgang i kampen, men kom riktignok sterkt på slutten. Det sto 5-3 til Sverige foran siste omgang, der Ulsrud & co. stjal to poeng etter flott taktisk spill.

Dermed måtte det ekstraomgang til. Der kom Norge til kort mot de gode svenskene, som fikk med seg det ene poenget de trengte for å vinne kampen.

(ANB)