HÅPET LEVER: Luis Suarez scoret kampens første mål mot Tottenham. Liverpool vant kampen 3-2, og lever fortsatt i håpet om topp fire denne sesongen. De ligger nå på en sjetteplass. Foto: NTB Scanpix
HÅPET LEVER: Luis Suarez scoret kampens første mål mot Tottenham. Liverpool vant kampen 3-2, og lever fortsatt i håpet om topp fire denne sesongen. De ligger nå på en sjetteplass. Foto: NTB ScanpixVis mer

Topp fire-håpet lever for Liverpool etter seier over Tottenham

Kjemper om Champions League-plass.

(Dagbladet): Liverpool-Tottenham 3-2.

Tottenham hadde ikke tapt på sine 12 siste Premier League-kamper, men hadde vunnet bare én kamp på Anfield på de siste 18 kampene før dagens kamp, og kunne ikke snu den trenden.

- Det var synd for oss, for vi hadde noen gode øyeblikk. Vi kunne ha gått opp til 3-1 med Gylfi Sigurdsson. Det er fotball, og vi kommer oss forhåpentligvis tilbake til en ny runde, sier Tottenham-manager Andre Villas-Boas til BBC.

Liverpool hadde vunnet sine tre siste kamper uten å slippe inn mål, men scoret tilsammen 11 mål selv, før dagens kamp.

- Vi viste mye moral og styrke. Tidligere i sesongen ville kampen kanskje ha vippet i vår disfavør, men vi har gjort det stadig bedre med tiden. Spillerne var fantastiske mot et meget godt Tottenham-lag, sa Brendan Rodgers.

Med tre nye poeng på Anfield klatret Liverpool opp på en sjetteplass, med lik poengsum som Everton, men med bedre målforskjell. Everton har spilt én kamp mindre.

- Vi viste karakter og kvalitet ved å slå et topplag som Tottenham, sier Jamie Carragher til SkySports. Han skrøt også av Suarez.

- Jeg har lenge sagt at Luis er en toppspiller, og vi er glad for å ha ham. Det er mye snakk om han, Gareth Bale og Robin van Persie i  Player of the Year-utdelingen, men de to i dag er toppspillere. Bale hadde noen fantastiske berøringer, men Suarez er banens beste så han kommer på topp i dag.

Champions League Liverpool har ikke lagt skjul på at målet er å komme seg blant topp fire, så de kan spille Champions League neste år. De ligger nå sju poeng bak Chelsea som ligger på fjerdeplassen.

- Det er en liten sjanse for at vi kan spille Champions League-fotball - og hvis vi ønsker å gjøre det, er dette en kamp vi trenger å vinne, sa Luis Suarez til Liverpools hjemmeside før dagens kamp.

Carragher tør ikke tenke for mye på mulighetene for en plassering blant de fire beste.

- Det er noe vi gjerne vil få til, men i øyeblikket tenker vi ikke på det, sier han.

- Vi vinner kamper og konsentrerer oss om neste kamp. Nå skal vi bare fortsette å spille og se hvor vi ender opp på slutten av sesongen.

Fem mål Det var Luis Suarez som sendte Liverpool i ledelsen etter 21 minutter, da han scoret sitt 22. mål i Premier League denne sesongen.

Rett før pause utlignet Verthongen da han headet ballen i mål etter en assist fra Gareth Bale, og åtte minutter etter pause scoret han sitt andre i kampen, etter dårlig forsvarsspill fra Liverpool.

Halveis ut i andreomgang var det Tottenham som gjorde en tabbe. Lloris løp ut for en klarering, men klarte ikke å få ballen unna, og Downing snappet opp ballen, og utlignet for Liverpool.

Åtte minutter før fulltid ble Suarez felt innenfor 16-meter, og Gerrard satte sikkert straffen til venstre for keeper.