Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2018: Sarpsborg-Molde

Topp seks-kandidatene spiller uavgjort som om Brann trenger nødhjelp på toppen av tabellen

Alle bortsett fra Brann spiller uavgjort eller taper. Fortsetter det sånn kan Lars Arne Nilsens mannskap ha skaffet seg et Manchester City-forsprang til St. Hans.

FORNØYD TROSS ALT: Han hadde aldri opplevd scoring i Sarpsborg, ei heller tatt poeng. Denne kvelden fikk han to mål og uavgjort. Og under press og med ti mann de siste tjue minuttene er Ole Gunnar Solskjær fornøyd med det. Våren som sådan er for dårlig både for Molde og Sarpsborg. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FORNØYD TROSS ALT: Han hadde aldri opplevd scoring i Sarpsborg, ei heller tatt poeng. Denne kvelden fikk han to mål og uavgjort. Og under press og med ti mann de siste tjue minuttene er Ole Gunnar Solskjær fornøyd med det. Våren som sådan er for dårlig både for Molde og Sarpsborg. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Sarpsborg-Molde 2–2 (2–2)

MOLDE VAR KLART best før pause, men slapp inn to mål de to gangene Sarpsborg var innenfor bortelagets straffefelt. Det er for dårlig.

SARPSBORG FIKK ORDEN på det i andre omgang, både ballbesittelsen og bredden i laget, fikk det enda litt enklere da Moldes Mathias Normann ble utvist, men misbrukte en gigasjanse (Patrick Mortensen) rett før slutt. Det er også dårlig. Men det er ofte sånn for lag som sliter i motgang, som har store ambisjoner og som ikke liker det de leser på tabellen.

De spiller ikke bare mot det andre laget.

De spiller også litt mot seg selv.

DA ALLE MENTE luka opp til Brann var i ferd med å bli ubehagelig stor spilte fem av de seks forhåndstippede topp seks lagene uavgjort. Først Rosenborg hjemme mot Ranheim (1-1). Så Vålerenga hjemme mot Haugesund (2–2) og Strømsgodset borte mot Bodø/Glimt (2-2). Og som om disse resultatene ikke gjorde livet enda bedre i Bergen ble altså serierunde åtte rundet av med Sarpsborg-Molde 2–2.

Det eneste laget som vant var serieleder Brann.

Nå leder de enda mer.

I FJOR HADDE Brann et par fingre på seriegullet etter tretten serierunder. De hadde 25 poeng, holdt Rosenborg bak seg på målforskjell og på tredjeplass lå Sarpsborg med 24. Bergen var i fyr og flamme, høyresida med Amin Nouri og spesielt Daniel Braaten syntes ustoppelige, og mange, denne spalten inkludert, holdt Lars Arne Nilsen som en seriøs utfordrer til Rosenborg.

Så kom skadene.

Laget slo sprekker.

Poengene uteble.

Og Brann endte på femte plass, fjorten poeng bak Rosenborg som bare scoret 57 mål og endte på 61 etter en dårlig høst.

NÅ HAR BRANN tjueto poeng etter åtte serierunder, har 15–2 i målforskjell, er sju poeng foran Rosenborg og tolv foran Sarpsborg på niende plass. Ingenting er selvfølgelig avgjort, det er 66 poeng igjen å spille om og havariet i fjor er en påminnelse om at ingenting går på skinner. Men hadde Brann-supporterne en tidlig ferten av gull fjor vår vil eimen fort bite seg fast i nesa på dem om Start beseires i Kristiansand førstkommende lørdag (12. mai), og 16. mai kvelden på Stadion ender med tre poeng mot Haugesund.

Da vil ikke Hovedprosesjonen 17. mai bry seg for mye om Henrik Wergeland, Eidsvoll, grunnloven og Norges grunnfjell.

Da vil 17. mai i Bergen være mest rød og handle om Brann og seriegullet 2018.

BRANN ER GODE, spiller Lars Arne Nilsens energiske, strukturerte og godt organiserte fotball til beinet og fortjener alt de har vunnet. Alle de andre topp seks kandidatene har svingt voldsomt i prestasjonene. Selv Rosenborg, som ikke har vært gode siden de slo Molde 4–0 i runde fire, men som i hvert fall hadde klart å sy sammen ei seiersrekke på fire kamper, gikk på et for dem pinlig poengtap mot den lille naboen fra fjæra. Og uavgjorte kamper – Sarpsborg fire, Rosenborg tre, Strømsgodset tre, Vålerenga tre og Molde to – er en av faktorene som gir utslag på tabellen.

Det er for mange poeng som blir borte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media