Topp ti for Lotte etter «kamikazeslalåm»

Kjørte seg opp i VM-superkombinasjonen.

FERDIG MED UTFOR: Lotte Smiseth Sejersted klarte ikke å gjenta bedriften fra treninga på dagens superutfor.. Foto: EPA/CHRISTOPHE KARABA
FERDIG MED UTFOR: Lotte Smiseth Sejersted klarte ikke å gjenta bedriften fra treninga på dagens superutfor.. Foto: EPA/CHRISTOPHE KARABAVis mer

Lotte Smiseth Sejersted drev med litt «kamikazeslalåm», men kom vel til mål og sikret en flott 10.-plass i superkombinasjonen i VM fredag.

- Jeg er ikke så bra i slalåm ennå at jeg kan regne med å kjøre en stabil runde. Det blir gjerne litt «kamikaze» nå og da, for jeg har en litt urolig stil, men det er noe jeg jobber med å rette på, sa hun til NTB etter at superkombinasjonen var over fredag.

Hun lå på 14.-plassen etter utfordelen, men gjennomførte et veldig bra slalåmrenn på sjette beste tid og klatret til 10.-plassen.
Gullet gikk til østerrikeren Anna Fenninger, Slovenias Tina Maze sikret sølvet, mens Anja Pärson holdt hodet kaldt og kjørte inn til bronsen.

Det skilte 1,79 sekund fra Fenninger på gullplass og ned til Lotte Smiseth Sejersted, og den norske 19-åringen har ingen grunn til å henge med hodet av den grunn.

- Jeg må vel bare innrømme at jeg ikke hadde trodd det skulle være mulig for meg å ta 10.-plassen i dette rennet, så nå er jeg veldig fornøyd, slo hun fast.

Ga gass - Jeg er fornøyd med både utfor- og slalåmomgangen jeg kjørte i dette rennet, men det er nok slalåmen jeg har aller mest grunn til å være fornøyd med. Jeg ga gass og fant flyten, og tiden viser jo også at jeg ikke så er veldig langt bak de aller beste, sa Sejersted.

Hun fortalte at hun hadde fått trent en del slalåm tidlig på sesongen i år. Da gikk det også bra i mange renn, men etter at verdenscupsesongen kom i gang for alvor, er det blitt lite slalåmkjøring på henne.

- Da jeg sto på start tenkte jeg bare på å beholde roen, og det klarte jeg veldig bra. Dette viser vel også hvorfor jeg har lyst til å satse i alle grenser, sa Sejersted.

Hun kjørte inn til den beste tiden på utfortreningen torsdag og klarte en tiendeplass i sitt aller første senior-VM fredag.

- Mesterskapet har vært et aldri så lite gjennombrudd for meg. Jeg har i hvert fall fått vist meg fram på en skikkelig måte, og jeg har fått vist hva jeg er i stand til å kunne klare, sa hun til NTB.

Kontroll Lotte Smiseth Sejersted har ett renn igjen i mesterskapet i Garmisch-Partenkirchen, og det er søndagens spesialutfor. Ungjenta har vist at hun behersker de isete forholdene i Kandahar-traseen veldig bra, men at det ikke går like fort på litt bløtere forhold, som det var fredag.

- Jeg føler vel at jeg har god kontroll på utfortraseen, sa hun.

Målet der må være å gjøre det minst like bra som i utfordelen av superkombinasjonen (14.-plass).

- Etter at utforen er over, kommer jeg til å reise hjem for å trene, og det neste rennet for meg blir fartsøvelsene i verdenscupen i Åre helgen etter VM, sa Lotte Smiseth Sejersted etter å ha kjørt inn til Norges beste VM-plassering til nå i årets mesterskap i Tyskland.

(NTB)