Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppalpinist omkom i bilulykke

- Man kan vel forestille seg hvordan stemninga er, sier Aksel Lund Svindal.

OMKOM: Den østerrikske alpinisten Björn Sieber døde etter en bilulykke i dag. Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP / NTB SCANPIX
OMKOM: Den østerrikske alpinisten Björn Sieber døde etter en bilulykke i dag. Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP / NTB SCANPIX Vis mer


SÖLDEN (Dagbladet): Verdens alpinister forbereder seg til helgens verdenscupåpning i Sölden. I dag ble imidlertid sirkuset rystet av nyheten om at det østerrikske stortalentet Björn Sieber (23) omkom i en bilulykke.

Sieber hadde en sjuendeplass som beste resultat i verdenscupen og var regnet som et av de største allroundtalentene i Østerrike.

Sieber skulle ikke kjøre søndagens storslalåmrenn, men budskapet preger naturligvis den østerrikske troppen som bor på samme hotell som de norske løperne i Sölden.

- Tragisk - Det skjedde vel mens vi var på barmarkstrening, så jeg har bare pratet med sjefen deres og kondolert. Man kan vel forestille seg hvordan stemninga er i leieren der, men det er vanskelig å sette seg inn i det, sier Aksel Lund Svindal (29) til Dagbladet.

- Hvor godt kjente du ham?

- Han har bare kjørt World Cup fra og til et par år, så jeg kjente ham ikke godt, men jeg visste godt hvem han var.

ULYKKESBILEN: Vraket av minibussen der Björn Sieber døde og broren hans ble alvorlig skadd. Foto: REINHARD MOHR / EPA / NTB SCANPIX
ULYKKESBILEN: Vraket av minibussen der Björn Sieber døde og broren hans ble alvorlig skadd. Foto: REINHARD MOHR / EPA / NTB SCANPIX Vis mer

- Påvirker dødsfallet din oppladning til søndagens renn?

- Nei. Det høres kanskje kynisk ut, men så godt kjente jeg ham ikke. Det er selvfølgelig tragisk, men når jeg står på start, så tenker jeg ikke på det, sier Svindal.

- Noe av det farligste Samtidig erkjenner han at det er en tankevekker om hvor farefullt det er å ferdes i trafikken.

- Jeg kjører bil forholdsvis forsiktig, vil jeg si. Jeg kjører mye på Autobahn, og det er jo noe av det tryggeste du kan gjøre. Det er å frontkollidere som er farlig. Så lenge du har autovern på begge sider og ikke trafikk som kommer imot, er det relativt trygt. Men det å kjøre bil er jo noe av det farligste man kan gjøre.

- Mer farlig enn å kjøre alpint?

- Ja, på den måten at du kontrollerer sjøl hvor mye risiko du kan ta når du kjører alpint. Om det er noen som kommer i feil kjørefelt når du kommer rundt en sving i bil, det har du ingen kontroll over i det hele tatt. Så sånn sett er det skumlere å kjøre bil, selv om det er mye flere skader i utfor ut fra hvor mange som kjører der.

Utrygg på motorsykkel Da Aksel Lund Svindal hadde en Harley, følte han seg imidlertid ikke trygg. Etter to-tre år var han ferdig som motorsyklist.

- HAR KONDOLERT: Aksel Lund Svindal visste godt hvem Sieber var, men kjente ham ikke personlig. Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIX
- HAR KONDOLERT: Aksel Lund Svindal visste godt hvem Sieber var, men kjente ham ikke personlig. Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg kjørte motorsykkel en stund, men det sluttet jeg med. Når du kjører motorsykkel, er det du som får svi. Jeg klarte ikke å slappe av. Jeg kjøpte den for å cruise litt og slappe av litt, men det fungerte ikke, fastslår Svindal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media