Toppdommer: - De gir faen i supporterne

Steve Bennett avslører egoistisk juksekultur blant Premier League-stjernene.

||| Premier League direkte fra kl. 14.30.

(Dagbladet.no): Premier League rystes i dag av avsløringer fra toppdommeren Steve Bennett om en ukultur blant fotballmillionærene i verdens mest attraktive liga.

De er av typen som bidrar til ytterligere distanse mellom høyt gasjerte stjerner og de som finansierer lønningene deres - supporterne.

Romjulsfotballen er minst like viktig som høytiden selv på den andre siden av Nordsjøen, men Bennett kan avsløre at flere av de internasjonale toppspillerne på langt nær holder den like hellig som de trofaste tribunesliterne.

Bennett er kjent som en av de mest myndige kamplederne i Premier League, og nøler sjelden med å fiske fram både gule og røde kort. Nå forteller han om spillere som bevisst går inn i stygge taklinger for å sone suspensjon i tider hvor kampprogrammet er tett og været ugjestmildt.

Skjult kamera

Bennett utleverte tre navngitte Premier League-profiler i samtale med en journalist fra News of the World, som var i inkognito og utstyrt med skjult kamera, under en dommerkongress i Spania tidligere i uken.  De skal ha forsøkt å manipulere den rutinerte dommeren til å gi gule og røde kort for å slippe unna de daglige pliktene de fleste fotballspillere i verden misunner dem.

Én spiller skal ha bedt om kort slik at han kunne dra på en allerede bestilt familieferie, en annen gjorde det samme for å slippe å spille kamper i jula, mens en tredje ikke hadde lyst til å spille mot en bestemt motstander.

Konfrontert med opptaket, svarte en talsmann for Premier League at Steve Bennett kan forvente seg å bli kalt inn på teppet.

- Disse kommentarene gjenspeiler ikke oppfatningen til PGMO (dommerkomitéen i Premier League), og som følge av dette vil vi be Steve Bennett om en forklaring, sa talsmannen.

• Se det oppsiktsvekkende opptaket HER.

Utskrift av opptaket til News of the World:
Bennett:
Han kom inn i dommergarderoben før kampen, og sa at han trengte å få et gult kort til. Da jeg viste ham det gule kortet sa han «nei, nei, nei, på banen». Jeg svarte «Hva?», det er tross alt opp til spilleren.

Journalist: Og det er noe spillerne gjør?

Bennett: Og de grisetakler en fyr for å få gult kort, slik at de ikke trenger å spille i romjula.

Journalist: Men som en supporter...

Bennett:
Jeg vet og de visste det. Du har all mulig grunn til å føle deg sveket, stol på meg. (Sensurert spiller) sa til meg klart og tydelig: "Jeg vil ikke spille mot jævla (sensurert lag)". Og hva med (sensurert spiller) sin takling på (sensurert spiller)?

Journalist: Ville han ha fri i jula?

Bennett:
Når du ser det igjen, tråkker han til og du tenker hvorfor i helvete går han inn i en slik takling?

Journalist: Men som en supporter...

Bennett: Han gjorde det. Det er jul, det er tre kamper. Absolutt. Du innser det ikke der og da. Tenk på det nå når du ser på. Hvert eneste år. 

Journalist: Fordi de vil feire jul med familien?

Bennett: De vil ha et avbrekk. Det som gjorde (sensurert spiller) forbannet, var at han allerede hadde bestilt en familieferie til (sensurert reisemål) i jula. Det er et faktum, og noe som alle vet.

Journalist: Og han fikk ikke kort?

Bennett: Jo, han ble utvist mot (sensurert lag), og det var derfor han taklet slik han gjorde, ikke sant? Men manageren hans sa: «Du skal ikke noe jævla sted. Du blir her og du skal legge ned en jævla god innsats.» Jeg var på (sensurert stadion) den (sensurert dato) og (sensurert spiller) satt på innbutterbenken. Han så ikke fornøyd ut, mellom deg og meg.

Journalist: Kamerat, jeg kan ikke som supporter se at noen kan...

Bennett:
De gir faen i supporterne. Du vet ikke om halvparten av alt som foregår. Du vet ikke om halvparten av alt som foregår.

Toppdommeren mener at problemet er størst blant utenlandske spillere, som er ukjente med romjulsfotballens posisjon i Storbritannia.

Bennett: Det jeg sier er at utenlandske spillere sannsynligvis gjør det oftere siden de ikke er vant med å spille kamper i jula. Ellers i Eurpa er det tre, fire uker med pause.

Bennett kommer også med en tirade mot en ikke navngitt spiller han omtaler som «en juksende drittsekk».

Bennett: Han (uklart) ballen, tar et steg, to steg, vrir kroppen og kaster seg ned. Det er to andre spillere som gjør slikt, men de er ikke i nærheten av ham. Er du feilplassert, er det straffespark, så jeg posisjonerte meg og tenkte for meg selv «din juksende drittsekk». Det er slikt man sier til seg selv.