Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mark Clattenburg om Chelsea og Tottenham

Toppdommer med oppsiktsvekkende innrømmelse i kjølvannet av hatkamp

Mark Clattenburg forteller at han kunne vist ut flere Spurs-spillere mot Chelsea på Stamford Bridge i 2016, da Leicester sikret Premier League-gullet.

I SENTRUM: Mark Clattenburg midt i tumultene mellom Chelsea- og Tottenham-spillerne. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Scanpix
I SENTRUM: Mark Clattenburg midt i tumultene mellom Chelsea- og Tottenham-spillerne. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Leicester ble seriemestere i England i 2015/16-sesongen i det som er tidenes sjokk i Premier League. Avgjørelsen falt da Tottenham spilte 2-2 på Stamford Bridge mot Chelsea tidlig i mai for halvannet år siden.

Spurs ledet 2-0, men hjemmelaget kjempet seg tilbake og sikret poenget som sørget for at de liljehvite ikke lenger kunne ta igjen serieleder Leicester. Eden Hazard utliknet sju minutter før slutt i «Slaget på Stamford Bridge».

Selve kampen var av den aggressive sorten og hele ni Tottenham-spillere fikk gult kort. Det var flere knalltøffe taklinger og tilløp til slagsmål underveis i kampen.

Cesc Fabregas ble tråkket på hånda av Erik Lamela, Diego Costa ble kloret i øyet av Moussa Dembélé og Eric Dier hadde flere stygge taklinger - for å nevne noe.

Ødela seg selv

Dommer Mark Clattenburg innrømmer nå at han fint kunne vist ut flere Tottenham-spillere i den aktuelle kampen.

- Jeg lot dem ødelegge seg selv slik at alle i media, alle folkene i verden kunne si: «Tottenham tapte tittelen», sier Clattenburg i et intervju med podcasten Men In Blazers, et intervju som har spredd seg i engelske medier i dag.

Den tidligere dommeren forteller at han fryktet hva overskriftene ville være dersom han hadde delt ut flere røde kort til et titteljagende bortelag.

- Dersom jeg hadde vist ut tre spillere fra Tottenham, hva ville overskriftene vært? «Clattenburg kostet Tottenham tittelen». Det var rent teater at Tottenham ødela for seg selv mot Chelsea og at Leicester vant ligaen, sier Clattenburg.

Hjalp til

Reporteren i podcasten tror knapt det han hører, og sier etter hvert til Clattenburg at han på en måte sto bak manuset som utspilte seg på Stamford Bridge. Da svarer den tidligere Premier League-dommeren:

- Jeg hjalp til i kampen. Kampen dro nytte av min dommerstil. Noen dommere ville gjort det etter boka; Tottenham ville vært nede i sju eller åtte spillere og sannsynligvis tapt kampen og vært ute etter en unnskyldning. Men jeg ga dem ikke en unnskyldning, siden kampplanen min var: La de tape tittelen selv, sier Clattenburg i det oppsiktsvekkende intervjuet.

FA siktet seinere begge klubbene for å ikke ha kontroll på spillerne sine. Moussa Dembélé ble også utestengt i seks kamper for episoden med Diego Costa.

Mark Clattenburg har blitt ansett for å være en av de beste dommerne i Premier League-sirkuset. Han ga seg som dommer i Premier League i februar for å flytte til Saudi-Arabia, hvor han nå jobber som dommer.

Denne sesongen er han blant annet ekspert i TV 2s Premier League-studio.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!