Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppet superuka med seier

Med 3-1 over Stabæk fikk Kjetil Rekdal full pott i både E-cup og serie. Se høydepunkter.

ÅLESUND (Dagbladet): Aalesund - Stabæk 3-1.

Hvert bidige år blir det spilt noen dønn kjedelige kamper i Tippeligaen.

Oppgjøret mellom AaFK og Stabæk var blant disse, iallfall i første omgang, hvor vertene framsto ualminnelig sløve foran keeper Sten Grytebust.

- Jeg måtte ta noen alvorsord i pausen fordi jeg ikke var fornøyd med måten spillerne opptrådte på i første omgang. Først og fremst måtte vi prøve å samle laget bedre, og dessuten spille klokere, sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal, som mente det var store hull i forsvaret i første omgang.

Stabæk åpnet best Stabæk startet på en måte som ga håp om fotball som sto i stil med solskinnet. To minutter med spill og Bjarte Haugsdal klemmer avgårde et langskudd, uten uttelling.

Stabæk brukte det første kvarteret til å skremme hjemmepublikum.

Aalesunds-forsvaret virket ikke å ha fått med seg at kampen var blåst i gang.

Ut på båre Første etter ett kvarter kom Aafk med i kampen.
Stabæk måtte tidlig bytte keeper da Mande Sayouba krasjet med egen spiller. Det var Jørgen Hammer som påførte egen keeper såpass med skade at Sayouba måtte ut på båre. Reservekeeper Jan Kjell Larsen var nære på å tabbe seg skikkelig ut etter noen få minutter.

UT PÅ BÅRE: Stabæks keeper Mande Sayouba bæres av banen på båre på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
UT PÅ BÅRE: Stabæks keeper Mande Sayouba bæres av banen på båre på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Ett Aafk-innlegg så ut til å gå tvers gjennom Larsen og overrasket Aafks angripere like mye som alle andre. Dermed endte gratismuligheten i intet.

Fra rundt 20 minutter og ut omgangen var det hele kontrollert av Aafk, men det var omtrent alt. Ingen sprudlende fotball og begredelig med åpenbare sjanser. Bortsett fra Daniel Arnefjords 1-0-scoring på hodet, var det lite å klappe for.

Det ble lagt til fire minutter ved full tid i første omgang.

På sekundet Tre sekunder før dommer Dag Vidar Hafsås blåste av, fikk Stabæk trille ball inne i Aalesunds 16-meter. Til slutt fikk Franck Boli ballen i beina og ekspederte den videre i mål. Avsparket Aafk deretter tok, ble spilt rett til dommer.

Så lite var det igjen av overtiden.

De første 20 minuttene av andre omgang inneholdt ikke noe spill verdt å rapportere. Men derimot da stadionuret viste 64 minutter, inntraff en hendelse som overrasket.

Tremaine Stewart gikk hele Stabæks banehalvdel, dro av motspillere og skar inn i 16-meteren. Der fyrte han av et pent kurvet skudd som ikke stoppet før det traff nettet bak Jan Kjell Larsen.

Ukas mål nummer åtte Med scoringen våknet både publikum og opp til flere spillere på banen. Tempoet gikk et ørlite hakk opp og Aafk kom seg til flere sjanser, uten at den nødvendige gnisten eller presisjonen var til stede for å sikre 100 prosent uttelling.

Det måtte et straffespark til for å spikre kveldens hjemmeseier.

Tre minutter før slutt ble Michael Barrantes felt på vei inn i 16-meteren. Fredrik Ulvestad fintet lett ut Larsen og sikret 3-1-seier til stående applaus fra hjemmepublikum, som denne uka har fått servert åtte Aafk-scoringer. Onsdag ble KF Tirana sendt på hodet ut av Europa League-kvalifiseringen.

- Dessverre så er vi for dårlige foran begge boksene, og det har vi vært i hele år. Med vårt unge mannskap, så trenger de læring når det gjelder å avgjøre kamper og hindre mål. Det hjelper ikke å spille seg fram til sjanser hvis du ikke scorer, og det hjelper ikke å slippe inn så utrolig enkle mål defensivt. Da taper du fotballkamper, og det gjør vi, sier Stabæk-trener Petter Belsvik til TV 2 Sporten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media