UEFA- OG FIFA-rankingen lyver ikke:

Toppfotballen har sviktet seg selv, den nye kursen er Elitefotball Norge

Når NFF-styret igjen skal behandle Elitefotball Norge bør de forberede seg med å lese NTFs akademiklassifiseringsrapport. Den er like skremmende som den er opplysende og nyttig.

FORSLAG: Generalsekretær i Norges Fotballforbund Pål Bjerketvedt (t.h.) har komme med et forslag om å opprette toppfotballselskap. Her sammen med fotballpresident Terje Svendsen under fjorårets fotball-EM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORSLAG: Generalsekretær i Norges Fotballforbund Pål Bjerketvedt (t.h.) har komme med et forslag om å opprette toppfotballselskap. Her sammen med fotballpresident Terje Svendsen under fjorårets fotball-EM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ER DU AV den oppfatning at toppfotballen i Norge har hatt spillerutviklingen på stell er jeg nødt til å skuffe deg. Svaret er nei.

ER DU AV den oppfatning at Norges Fotballforbund og norske toppklubber til en viss grad rosemaler situasjonen og snakker mer enn de handler er jeg også nødt til å skuffe deg. Svaret er ja.

MEN ER DU av den oppfatning at NFFs handlingsplan er meningsløst ambisiøs med tanke på avstanden mellom det som sies og det som de facto gjøres – den som handler om EM- og VM-sluttspill for landslag herrer A, minst en klubb i Europa Leagues gruppespill hvert eneste år og minst en klubb i Champions Leagues gruppespill hvert annet år – er du spot on.

Det er mange grunner til at Norge har falt på rankingene siden vi hadde tidenes norske drømmelandslag i 2000.

Forskjellen mellom liv og lære er den viktigste.

DET ER DERFOR det ønskede toppfotballselskapet – Elitefotball Norge – er så viktig. Det er derfor Lars Lagerbäck ber Norge om å finne ny kurs. Det er derfor Drillo sier NTF (Norsk Toppfotball) er viktigere enn NFF når det gjelder norsk fotballs framtid. Og det er derfor fotballstyret må lytte til generalsekretær Pål Bjerketvedts argumentasjon og sørge for at Elitefotball Norge blir en realitet, uavhengig av gamle sår, prestisje og ønsker om lederskap og kontroll under en fane.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer