Toppidrettssjef slakter Haltvik-utspill

Trist hvis unge driter i skole.

(Dagbladet.no): I Dagbladet i dag uttrykker Byåsen-veteran Trine Haltvik bekymring for dagens unge håndballspillere.

41-åringen er redd unge spillere ikke er villig til å prioritere håndball høyt nok i konkurranse med andre aktiviteter.

- Jentene stiller store krav til seg selv, de skal være best i håndball og best på skolen. De bør kanskje drite litt i skolen, sier Haltvik til Dagbladet.

Uttalelsen sjokkerer toppidrettsssjef Håvard Johansen ved WANG-gymnaset i Oslo. Han er redd unge utøvere tar Haltvik på alvor, hvis hun virkelig mener det.

- Jeg synes dette er trist. Trine Haltvik er en autoritetsfigur i norsk håndball, hun har vært toppspiller i 20 år. Jeg er redd mange unge vil lytte til Trine, og kanskje gjøre feil valg, sier Johansen til Dagbladet.no.

Han viser til at blant andre landslagsspillerne Linn-Kristin Riegelhuth og Anne Kjersti Suvdal har gått på WANG samtidig med full satsing.

- Hun stiller spørsmål om utøvere bør drite i skolen, og det er et veldig trist utgangspunkt. Jeg vil gjerne korrigere Trine og utfordrer henne til å komme med en tilbakemelding, sier toppidrettsssjefen.

De finnes minst sju idrettsgymnas i Norge og Johansen er ikke i tvil om at satsing på skole og idrett er forenelig.

HALTVIK PROVOSERER: Trine Haltvik synes ikke unge spillere satser nok, og foreslår at de heller dropper fokuset på skole. Arkivfoto: Scanpix
HALTVIK PROVOSERER: Trine Haltvik synes ikke unge spillere satser nok, og foreslår at de heller dropper fokuset på skole. Arkivfoto: Scanpix Vis mer

- Det lar seg gjøre hvis skolen er rett og har kompetanse. Det har blant andre vi. Jeg håper av hele mitt hjerte at talenter ikke tar Haltviks utspill bokstavelig, sier han.

Heller ikke Byåsen-trener Oliver Jensen synes veteranens utspill er klokt.

- Jeg er dypt uenig med de uttalelsene Trine Haltvik er kommet med om å ofre mer for håndballen og «drite litt i skolen», sier Jensen til NTB.

Toppidrettssjef slakter Haltvik-utspill