Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppidrettssjefen møtte Håkon Austad

Syklisten fortalte Aambø om jernsprøytene.

Håkon Austad fikk møte Jarle Aambø i dag. På møtet fortalte terrengsyklisten toppidrettssjefen om sprøytene med jerntilskudd han hadde fått fra Olympiatoppen på slutten av 1990-tallet.

Aambø sier at prosedyrene for bruk av jerntilskudd er endret siden Austads tid.

Austad sto fram i siste utgave av Sykkelmagasinet der han fortalte om jerntilskuddene han hadde satt på slutten av 1990-tallet. Sprøytene med tilskuddet førte til at beina ikke lenger fungerte som de skulle på terrengsykkeltalentet. Karrieren fikk dermed en mye tidligere slutt enn han selv hadde ønsket.

Gammel sak

– Dette er en gammel sak fra før min tid som toppidrettssjef. Jeg har hatt møte med Håkon Austad, og registrerer at han ikke bærer nag til Olympiatoppen og at han ikke har noe uoppgjort med oss. Han ønsker å samarbeide med oss i fremtiden, og det ønsker også vi også.

– Olympiatoppen ser at det ikke var gode nok prosedyrer på dette området for fem-seks år siden, men for meg som toppidrettssjef er det avgjørende at det for flere år siden ble etablert klokkeklare rutiner for bruk av jern for toppidrettsutøvere. Jeg forholder meg til at fagkompetansen tok ansvar på dette området, sier toppidrettssjef Jarle Aambø.

Uklar praksis

Sjefslege i Olympiatoppen, Lars Engebretsen, ser at det for fem-seks år siden var uklar praksis når det gjaldt behandling av idrettsutøvere med jern. Samtidig minner han om at jern er et viktig mineral for idrettsfolk som trener mye, for eksempel i høyden.

– Jern er et naturlig mineral i kroppen, og enkelte idrettsutøvere har større behov for dette mineralet enn befolkningen generelt. Jern er et lovlig mineral, og enkelte utøvere tar jerntilskudd i perioder med lave jernlagre/jernverdier i forbindelse med høydetrening. Bruk av jern er således en naturlig del av enkelte idrettsutøveres hverdag. Sakene i 2000 og 2002 viste at det var ulik praksis i ulike miljøer på dette området.

– For fire år siden ryddet vi opp i dette, slik at vi i dag har helt klare rutiner for bruk av jern blant idrettsutøvere. Som sjefslege på Olympiatoppen mener jeg at vi nå har gode rutiner på dette området, sier sjefslege Lars Engebretsen og understreker at de fleste utøverne får dekket sitt jernbehov gjennom et riktig kosthold.

(ANB)

VIL SAMARBEIDE: Toppidrettssjef Jarle Aambø møtte Håkon Austad i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling