Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppidrettssjefen tar selvkritikk

Sundgot-Borgen følte seg degradert - og sa opp.

TOPPIDRETTSSENTERET (Dagbladet.no): I ettermiddag ble Jorunn Sundgot-Borgen kalt inn til et møte med toppidrettsjef Jarle Aambø, idrettspresident Tove Paule og leder for Helseavdelingen Lars Engebretsen.

Dagbladet fortalte tidligere i dag at professor Sundgot-Borgen er fjernet fra stillingen som fagansvarlig for ernæring ved Olympiatoppen.

- Jeg tar selvkritikk på det som har skjedd i denne prosessen, sier Aambø nå i ettermiddag.

- En mindre endring

Idrettstoppene møttes klokka 15, og 65 minutter seinere forlot Sundgot-Borgen Toppidrettssenteret. Hun ønsket ikke å si noe om hva som hadde vært tema på møtet.

Etter en snau halvtime kom Aambø og Paule ut fra møtelokalet.

Toppidrettssjefen beskriver det som har skjedd på denne måten:

- Det var snakk om å gjennomføre en endring, som jeg så på som en mindre endring. Vi ønsket å videreføre prosjektet Jorunn ledet, med henne som leder, fram til OL i Beijing til sommeren, sier Aambø.

SA OPP: Jorunn Sundgot-Borgen fikk ikke tilbake stillingen sin som fagansvarlig for ernæring i Olympiatoppen. Da sa hun opp. Foto: HENNING LILLEGÅRD
SA OPP: Jorunn Sundgot-Borgen fikk ikke tilbake stillingen sin som fagansvarlig for ernæring i Olympiatoppen. Da sa hun opp. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Sundgot-Borgen ledet et prosjekt for vektregulering, men hun ville i stedet ha tilbake jobben som fagansvarlig for ernæring. Det ønsket ikke toppledelsen og dermed leverte hun inn en oppsigelse, ifølge Aambø.

Fikk snakke fritt

- Har Sundgot-Borgen vært for frittalende om spiseforstyrrelser i idretten?

- Nei, denne saken har absolutt ingenting med at hun har snakket offentlig om dette. Jeg har tidligere støttet uttalelsene til Jorunn. Det er hun som har fagkunnskapen på dette feltet, sier Aambø til Dagbladet.no.

Sundgot-Borgen har tidligere kritisert idrettstopper for å ikke ha tatt spiseforstyrrelser på alvor. Idrettspresidenten sier at dette har vært berettiget kritikk.

- Vi i forbundet ser svært alvorlig på spiseforstyrrelser, og jeg støtter henne fullt ut. Det er viktig med åpenhet rundt dette, for det er ikke bare et problem i idretten, det er også et samfunnsproblem, sier Tove Paule til Dagbladet.no.

Vil ha henne med videre

Både hun og Aambø sier at de skal satse videre i arbeidet mot spiseforstyrrelser, enten det blir med eller uten Jorunn Sundgot-Borgen.

image: Toppidrettssjefen tar selvkritikk

- Vi håper Jorunn blir med videre, sier Aambø.

Nå sitter professoren på oppsigelse, men toppidrettssjefen sier de vil jobbe hardt for å overtale henne til å bil i organisasjonen.

- Nå vil vi jobbe med å finne veien videre. Dette er et viktig arbeid. I denne saken mente vi det ville vært bedre å hatt fullt fokus på ett område og at det ville styrket grunnlaget for å gjøre en bedre jobb. Nå må vi finne en modell alle kan være fornøyd med, sier han.

• Vibeke Skofterud: - Skremmende tragisk å miste Jorunn

• Ingrid Kristiansen: - Du fjerner ikke personen med mest kunnskap

TAR SELVKRITIKK: Toppidrettssjef Jarle Aambø.
VIL HA FORTSATT FOKUS: Idrettspresident Tove Paule.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media