Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppidrettssjefen tror på medaljerush i OL

20 til 25 norske medaljer i Vancouver.

OPTIMIST: Toppidrettsjef Jarle Aambø har som mål at Norge skal bli en av de tre beste nasjonene under OL i Vancouver. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
OPTIMIST: Toppidrettsjef Jarle Aambø har som mål at Norge skal bli en av de tre beste nasjonene under OL i Vancouver. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

|||Toppidrettssjef Jarle Aambø mener det er realistisk med 20 til 25 norske medaljer under de olympiske vinterlekene i Vancouver neste år.

- Maksimalt er målet 35 medaljer. Vi må ha noe å strekke oss etter, men erfaringen viser at resultatet blir litt dårligere, sa han på et pressemøte i Olympiatoppen tirsdag.

- Videre er målet å bli blant de tre beste nasjonene totalt, sa han.

Onsdag er det 100 dager til den olympiske ild tennes i Vancouver, British Columbia. For fire år siden kom norske utøvere hjem fra OL i Torino med 19 medaljer.

Norges OL-tropp blir trolig på rundt 215 personer, hvorav ca. 95 utøvere. Første uttak skjer i desember.

Olympiatoppen har ansvaret for den norske gjennomføringen av OL. Selve gjennomføringen og en del utgifter med forberedelser oppunder OL koster ca. 17 millioner kroner. Det er litt mer enn for fire år siden, men mindre enn utgiftene med OL i Salt Lake City i 2002.

Chef de Mission i den norske OL-troppen er Jarle Aambø.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media