Toppidrettsutøver siktet for vold mot samboer

I deres hjem.

 GLATTCELLE:  Den siktete måtte tilbringe deler av natten i glattcelle før han ble dimittert. Foto: Dag G Nordsveen / Samfoto / NTB Scanpix
GLATTCELLE: Den siktete måtte tilbringe deler av natten i glattcelle før han ble dimittert. Foto: Dag G Nordsveen / Samfoto / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Politiet på Romerike bekrefter at de har siktet en mann for å ha utøvd vold mot sin samboer i deres hjem. Hendelsen skal ha funnet sted ved 03-tida natt til lørdag.

Politisak - Det ble opprettet en familievoldsak i helga. Vi har avhørt siktede, som ikke erkjenner straffskyld, sier Robert Bekkevold, straffesaksansvarlig det aktuelle lensmannskontor, til Dagbladet.

Bekkevold opplyser at mannen automatisk ble siktet da han ble pågrepet, siden det er et tvangsmiddel, men at det ikke er skrevet noen formell siktelse. Han har også fått oppnevnt forsvarer.

- Vi har avhørt fornærmede, sikret tekniske spor og vi har avhørt vitner - men skal fortsatt snakke med flere, sier Bekkevold.

Han opplyser at det ikke er vitner til selve hendelsen.

- Men det er snakk om noen naboer som kan ha hørt noe, sier Bekkevold.

Kvinnen ble avhørt på stedet natt til lørdag, før hun ble kjørt til Ahus for undersøkelse.

Toppidrettsutøveren, som også representerer Norge, måtte tilbringe natta på glattcelle.

- Vi planlegger et nytt, mer grundig avhør av både ham og henne, sier Bekkevold.

Anmeldt Forholdet skal ha skrantet over en periode, men de står fortsatt oppsatt med samme adresse i telefonkatalogen.

Bistandsadvokat John Christian Elden bekrefter til Dagbladet at forholdet nå formelt er blitt en politisak:

-  Det er anmeldt. Det var et såpass alvorlig overfall at jeg er kalt inn som bistandsadvokat. Politiet etterforsker nå saken, sier Elden til Dagbladet.

Advokaten forteller at siktede ble pågrepet samme natt og fornærmede kjørt til legevakta. Hun skal først ha blitt utskrevet søndag kveld.

- Hun har det etter forholdene bra, og blir tatt godt vare på, sier Elden.

Dagbladet har vært i kontakt med en rekke personer tilknyttet den siktede utøveren, men ingen ønsker å kommentere saken.

Forsvareren til siktete ville ikke kommentere saken før han hadde fått de aktuelle papirene. Det hadde han ikke fått mandag ettermiddag.

 BISTANDSADVOKAT:  John Christian Elden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BISTANDSADVOKAT: John Christian Elden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer