Eliteserien: Sarpsborg 08 - Rosenborg 1-2

Toppkampen eksploderte siste ti minuttene: Keepertabbe, rødt kort og ... RBK-seier

Sarpsborg 08 var bare i lykkerus i under ett minutt.

DANSK DYNAMITT: Nicklas Bendtner blir gratulert av lagkameratene etter å ha sendt Rosenborg opp i ledelsen 1-0 mot Sarpsborg 08 i Sarpsborg. Rosenborg vant 2-1 i toppkampen som utviklet seg til et fyrverkeri. Rosenborg skaffet seg en luke på fire poeng på toppen av tabellen. Alle foto: Bjørn Langsem
DANSK DYNAMITT: Nicklas Bendtner blir gratulert av lagkameratene etter å ha sendt Rosenborg opp i ledelsen 1-0 mot Sarpsborg 08 i Sarpsborg. Rosenborg vant 2-1 i toppkampen som utviklet seg til et fyrverkeri. Rosenborg skaffet seg en luke på fire poeng på toppen av tabellen. Alle foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SARPSBORG (Sarpsborg 08 - Rosenborg 1-2) Ved sesongstart var det ikke gitt at kveldens kamp i Sarpsborg ble plukket ut som godbiten som ville avgjøre hvem som leder Eliteserien en femtedel ut i årets sesong.

At Rosenborg sto med fire seirer og en uavgjort etter fem kamper er ikke direkte overraskende - Kåre Ingebrigtsens menn tapte tross alt bare tre kamper i hele fjorårssesongen. Men at Sarpsborg 08 skulle knive om tetplassen såpass «langt» ut i sesongen har vakt større oppmerksomhet.

Noen vil kanskje innvende at sarpingene har hatt en myk start på årets sesong - med oppgjør mot Sogndal, Aalesund, Viking, Stabæk og Kristiansund før gigantkampen mot Rosenborg - men Sarpsborg 08s 11 scoringer på de fem første kampene er imponerende uansett hvordan man ser på det.

I kveld skulle vi få svaret på hvor bra stelt det egentlig er med østfoldingene når de største gutta i klassen kom på besøk. Men bare én baklengs før kveldens kamp, så er det defensivt Rosenborg hadde imponert mest i sesonginnledningen.

Offensive takter

Både hovedtrener Geir Bakke og spillerne var klare på at de ville gå ut i hundre mot Rosenborg - og det tok ikke mer enn 12 sekunder før Patrick Mortensen presset fram en corner for vertene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer