Darren Fletcher kobles til toppjobb

- Toppkandidat til United-jobb

Skal være aktuell for en retur til gamleklubben.

AKTUELL: Darren Fletcher (t.h.) kan være på vei tilbake til Manchester United. Her sammen med klubbens legendariske manager Sir Alex Ferguson. I bakgrunnen står Ole Gunnar Solskjærs assistentmanager, Mike Phelan. Foto: NTB scanpix.
AKTUELL: Darren Fletcher (t.h.) kan være på vei tilbake til Manchester United. Her sammen med klubbens legendariske manager Sir Alex Ferguson. I bakgrunnen står Ole Gunnar Solskjærs assistentmanager, Mike Phelan. Foto: NTB scanpix.Vis mer

Etter en dårlig sesong er det forventet at det vil bli gjort store utskiftninger på Old Trafford i sommer.

Manchester United endte til slutt på 6.-plass i Premier League, og det ble heller ikke suksess i noen av de andre turneringene gigantklubben deltok i.

Ole Gunnar Solskjær fikk en drømmestart i managerstolen da han tok over før jul, men de siste månedene har vært begredelige for nordmannen og hans menn. I de avgjørende rundene av Premier League ble det ingen seire i løpet av de fem siste kampene, og United havnet utenfor de ettertraktede Champions League-plassene.

Det er forventet at flere spillere vil komme inn de neste månedene, men det skal også være planer om å gjøre endringer i ledelsen og klubbens struktur. Nå kobles en av Solskjærs tidligere lagkamerater til en ny rolle.

UNITED-STJERNE: Paul Pogba fikk se video av sin egen finte av Dagbladets reporter. Franskmannen likte åpenbart det han så - og ba like gjerne om å få klippet tilsendt. Vis mer

- Blir bekymret

Klubben har hatt et uttalt mål om å få på plass en sportsdirektør, og det skal være Darren Fletcher som er toppkandidaten til jobben. Det skriver Sky Sports.

35 år gamle Fletcher skal allerede ha hatt samtaler med noen av klubbens ledere om en slik rolle. Tanken er at skotten skal fungere som et bindeledd mellom Solskjær og styret, og det er forventet at Fletcher vil jobbe tett med kristiansunderen.

Da Solskjær først ble ansatt var Fletcher kritisk til at det bare var på midlertidig basis, og etterlyste langsiktighet og en endring i klubbens struktur.

- Manchester United burde aldri komme i denne posisjonen. De avskriver både denne og neste sesong, for nå vil ikke den nye manageren til sommeren få nok tid til å se etter nye spillere. Jeg blir bekymret over at de nå kanskje må bruke to til sesonger på å bygge seg opp igjen, sa den tidligere midtbanespilleren til BBC den gangen.

Nå kan han selv bli sentral i den prosessen.

Hvilke ansvar sportsdirektøren har varierer litt fra klubb til klubb, og ifølge Sky Sports vil ikke Fletcher få hovedansvaret for nye signeringer. Om det blir direktør Ed Woodward, Solskjær, Fletcher eller noen andre som har det siste ordet, forblir derfor uklart.

Flere navn har blitt koblet til stillingen, og United skal også ha vurdert Rio Ferdinand. Det samme gjelder Paul Mitchell, som er sjef for rekruttering i RB Leipzig.

Henger etter

Fletcher spilte for Manchester United fra 1995 til 2015, og kom opp gjennom klubbens akademi. Han er derfor et kjent ansikt på Old Trafford etter mer enn 300 kamper for klubben. Solskjær ble hentet inn fordi han kjente klubben inn og ut, og hadde dens DNA i kroppen. Det samme kan sies om Fletcher.

De andre storklubbene i England har allerede en sportsdirektør, og United har blitt beskyldt for å være gammeldagse når de har unngått å ansette en person i en liknende rolle. Flere av rivalene har truffet godt på sine signeringer de siste sesongene, og frustrasjonen blant United-fansen har økt.

Alexis Sánchez trekkes ofte fram som skrekkeksempelet. Chileneren skal tjene om lag fire millioner norske kroner i uka, men har bare scoret ett mål i ligaen denne sesongen. Angrepsstjerna er langt ifra fast i lagoppstillingen, og har blitt et pengesluk for klubben. Det samme kan sies om andre stjernespillere som heller ikke har klart å levere som forventet i den røde drakta.

Til sammenlikning har signeringer som Virgil van Dijk, Alisson Becker og Mohamed Salah løftet Liverpool til nye høyder. I Manchester City har de også truffet godt med flere storsigneringer, og gapet på over 30 poeng blir vanskelig å tette for Manchester United.

Kritisk Scholes

Flere tidligere United-spillere arbeider nå i media, hvor de titt og ofte uttaler seg om det som foregår i gamleklubben.

Paul Scholes har mange kamper sammen på midtbanen med Fletcher, men mener ikke at klubben trenger en sportsdirektør.

- Det virker som bortkastet tid. Jeg forstår ikke hvorfor klubber trenger en sportsdirektør når de har en manager som kan kjøpe de spillerne han vil ha.

- En sportsdirektør er bare en unødvendig rolle i klubben. Det beste er om Ole og sjefsspeideren finner ut hva de vil ha, ser kamper av spillere de vil ha, blir godt kjent og blir enige om hvilke posisjoner de bør forsterke, sa Scholes til BBC tidligere denne måneden.