Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny generalsekretær i Norges Idrettsforbund

Toppkandidatene støtter kvinnekravet i NIF

De tyngste kvinnelige kandidatene til toppjobben i Norges Idrettsforbund mener alle at kjønnsbalansen bør bli bedre når Inge Andersens erstatter skal på plass. 

ØNSKER EN BEDRE BALANSE: Både Guri Hetland (t.v.) og Åsne Havnelid mener kjønnsbalansen i toppledelsen i Norges Idrettsforbund bør bli bedre. Begge er hete kandidater til å overta jobben som generalsekretær etter Inge Andersen. Foto: NTB Scanpix
ØNSKER EN BEDRE BALANSE: Både Guri Hetland (t.v.) og Åsne Havnelid mener kjønnsbalansen i toppledelsen i Norges Idrettsforbund bør bli bedre. Begge er hete kandidater til å overta jobben som generalsekretær etter Inge Andersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det politiske Norge ytret et ønske i Dagbladet i går om å få en kvinne inn i jobben som generalsekretær i Norges Idrettsforbund (NIF). Flere av de tyngste kvinnelige kandidatene til jobben er enig i at det er lurt.

- Prinsipielt for organisasjonslivet bør man søke at øverste ledelse er en kombinasjon om kvinner og menn. Så er det ofte sånn i organisasjoner som har en valgt styreleder, at man søker det motsatte kjønnet hos generalsekretæren. Å få til en balanse der mener jeg er viktig, selv om kriteriet først og fremst må være å finne den best kvalifiserte kandidaten. Og så er jeg enig i at sånne typer stillinger bør være på åremål. Det gir rom for denne typen vekslinger i toppledelsen, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid, til Dagbladet.

En kuriositet

Havnelid er en av de aller heteste kandidatene til å ta over etter sparkede Inge Andersen. Hun har blant annet vært assisterende toppidrettssjef i Olympiatoppen, daglig leder for Toppidrettssenteret, direktør for ski-VM i Oslo i 2011 og generalsekretær i Norges Røde Kors.

At hun nå lanseres som kandidat til den tyngste jobben i idretts-Norge, kommer brått på.

- Jeg har ikke gjort meg noen refleksjoner rundt dette i det hele tatt. Jeg har akkurat begynt i en ny, spennende jobb som administrerende direktør for Norsk Tipping, og trives veldig bra med det, så dette har ikke vært noe tema for meg i det hele tatt, sier Havnelid. og får følge av flere av de som står på den samme lista over hete kandidater.

- Det er veldig morsomt, og nærmest litt kuriøst, å være på den lista, småler direktør for Kultur- og Idrettsbygg i Oslo, Eli Grimsby.

- Jeg er jo ikke en del av idretten lenger, så sånn sett er det litt på siden å spørre meg, men jeg syns det er litt dumt å ikke ha en mening om dette. Det jeg har lyst til å si er at det generelt i samfunnet, i alle maktposisjoner, er viktig å ha en fornuftig og noenlunde lik fordeling mellom kvinner og menn. Det gjelder også i toppledelsen. Nå er det en god anledning til å sørge for det i Norges Idrettsforbund, sier Grimsby til Dagbladet.

Positivt med en kvinne

Også en annen tung kandidat, Guri Hetland, mener NIF trenger bedre kjønnsbalanse i toppledelsen.

- Det er nok mange som kan gjøre en god jobb som generalsekretær i NIF, både kvinner og menn. Egenskaper, kvaliteter og kompetanse er etter min mening viktigere enn kjønn. Når det er sagt, mener jeg idretten vil være tjent med en bedre kjønnsbalanse i ledelsen og at det vil være positivt om den neste generalsekretæren er en kvinne, sier Hetland til Dagbladet.

- Det er hyggelig å bli nevnt som en mulig kandidat. Jeg regner med at det blir en åpen utlysning av stillingen og at mange dyktige kvinner og menn søker. Så får vi se om jeg kommer til å være en av søkerne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media