Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppkarakter til Rally Norway

Gode sjanser for VM-runde.

Mulighetene for en VM-runde i rally i Norge fra neste år er absolutt innen rekkevidde.

«Rally Norway holder god WRC-standard. Samarbeidet med Sverige gir tidsbesparelser og kredibilitet», heter det i rapporten fra Det internasjonale bilsportforbundet (FIA).

FIA gir det norske løpet toppkarakteren B på en skala fra A til F. Det er på nivå med dagens bedre VM-arrangører.

- Ingen garanti

Mulighetene øker dermed for at FIA sier ja til Rally-VM i Norge. Det er FIA som avgjør den norske VM-søknaden, høyst sannsynlig på sitt neste internasjonale møte 5. juli i år.

- At FIA selv bekrefter vår VM-standard, er det klareste positive signalet Rally Norway kan få på dette tidspunktet i søkeprosessen. Nå er vi enda større optimister, selv om det alltid er mye politikk i VM-avgjørelsene. Man kan aldri få garantier på forhånd, sier Jim Carlsen, leder for kommunikasjon og salg i Rally Norway.

Rally Norway ble kjørt som prøve-VM i februar i år med observatører fra FIA til stede for å vurdere alle forhold ved løpet. I rapporten er FIA svært fornøyd med fartsetappene, sikkerheten og forholdene for deltakerne.

Politisk støtte viktig

GOD TEST: Henning Solberg vant testrallyet i vinter. Foto: SCANPIX
GOD TEST: Henning Solberg vant testrallyet i vinter. Foto: SCANPIX Vis mer

De merker seg også at myndighetene er entusiastiske til Rally-VM i Norge, og at medieinteressen er stor. De var imponerte over at statsminister Jens Stoltenberg åpnet løpet og fulgte flere etapper.

Rapporten er svært grundig og gir karakterer på 80 punkter, der A er utmerket og F uakseptabelt. Spesielt positivt er politisk støtte, sikkerhet, samarbeid med Sverige og stor interesse fra media og publikum.

På forbedringslista har FIA satt opp organiseringen av målområdet på Torget i Hamar.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media