DUELL: Ann-Katrin Berger kom til Birmingham City Ladies i 2016 fra Paris Saint-Germain. Her fra et møte med Ada Hegerberg og Lyon. Foto: NTB Scanpix
DUELL: Ann-Katrin Berger kom til Birmingham City Ladies i 2016 fra Paris Saint-Germain. Her fra et møte med Ada Hegerberg og Lyon. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ann-Katrin Berger

Toppkeeper alvorlig syk: - Et sjokk for klubben

- Alle tenker på henne.

(Dagbladet): Keeper for Birmingham City Ladies - Ann-Katrin Berger (27) - har fått en kreftdiagnose. Det opplyser klubben på sin hjemmeside.

- Denne nyheten kommer som et sjokk. Alle i klubben tenker på Ann, sier Xuandong Ren, klubbdirektør i Birmingham City FC.

Den tyske keeperen er blitt diagnostisert med kreft i skjoldbruskkjertelen. Hun vil gjennomgå en operasjon i neste måned. Berger er lagvenninne med norske Andrine Hegerberg.

Fortvilet

- Først ble vi fortvilet da vi hørte om Ann. Men da vi satte oss ned og diskuterte situasjonen, fjernet hun frykten og usikkerheten. Hun er en av de sterkeste personene jeg har møtt noen gang, sier manager Marc Skinner.

- Klubben og laget vil sørge for at Ann og familien får all mulig støtte i den vanskelige tida. Jeg er overbevist om at hun vil vinne over sykdommen og komme tilbake. Inntil videre vil hun være en motiverende faktor for gruppa.

HARDT RAMMET: Ann-Katrin Berger må droppe fotballen i en periode. Foto: NTB Scanpix
HARDT RAMMET: Ann-Katrin Berger må droppe fotballen i en periode. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til TV 2 sier Andrine Hegerberg:

- Den som har tatt det best er henne. Det har nesten vært hardere for oss andre. Hennes mentale styrke har imponert meg. Det har smittet over. Hun ønsker at alt skal være som normalt, så da prøver vi å gjøre det slik og støtte henne underveis.

Ifølge kreftforeningen.no er det ingen sikker årsak til hvordan denne kreftformen oppstår. Men det heter:

«Kjønn, alder, arv, strålebehandling mot hode og hals og radioaktiv stråling fra omgivelsene ser ut til å kunne øke risikoen.»

Ann-Katrin Berger kom til Birmingham City Ladies i 2016. Hun har ei fortid i Paris Saint-Germain og Turbine Potsdam.

Birmingham City Ladies ligger på 7. plass i den engelske serien etter fem kamper. Laget har fire poeng. Manchester City Women leder med 15 poeng.

Gode utsikter

- I 2016 ble det diagnostisert 444 nye tilfeller av kreft i skjoldbruskkjertelen i Norge, skriver kreftforeningen.no.

- Sykdommen rammer flere kvinner enn menn, 307 kvinner og 137 menn. Halvparten er under 50 år. Denne kreftformen har som regel et langt snillere forløp enn andre typer kreft, og de aller fleste blir helt friske, heter det.

TØFT BUDSKAP: Andrine Hegerberg (nummer tre fra høyre) og lagvenninnene er i sjokk over nyheten. Foto: NTB Scanpix
TØFT BUDSKAP: Andrine Hegerberg (nummer tre fra høyre) og lagvenninnene er i sjokk over nyheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer