Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppklubbene avviser forslaget om å endre seriesystemet

- Negative til forslagene.

SIER NEI? De beste fotballklubbene i landet sier, ifølge VG, nei til å endre seriesystemet. Her feirer Molde årets tippeligatriumf. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
SIER NEI? De beste fotballklubbene i landet sier, ifølge VG, nei til å endre seriesystemet. Her feirer Molde årets tippeligatriumf. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

Toppklubbene vender tommelen ned for Norsk Toppfotballs forslag om endringer i seriesystemet, melder VG. Dermed fremmes ikke endringsforslagene for fotballtinget.

Klubbene i eliteserien og 1. divisjon menn har møttes for å gi sine tilbakemeldinger til forslagene NTF og det nederlandske konsulentselskapet Hypercube la fram for en drøy måned siden.

Ifølge klubbledere VG har snakket med var det klart flertall for å beholde ligastrukturen stort sett som i dag.

Det innebærer nei til å redusere antall lag i eliteserien fra dagens 16 til enten 14 eller 12, til å innføre sluttspill etter modell som i Skottland eller Belgia, og et rungende nei til å flytte cupfinalen til våren.

«Håpløst» Klubbene er derimot åpne for å gjøre endringer fra og med nivå tre. Det gjelder forslaget om to avdelinger på nivå tre og fire avdelinger på nivå fire.

- Vi er åpne for å diskutere den pyramiden, men ellers er vi negative til forslagene som er lansert. Vi tror ikke det vil gjøre fotballen mer attraktiv, og å flytte cupfinalen er jo helt håpløst, sier Odds daglige leder Einar Håndlykken til VG.

Norsk Toppfotballs sportssjef Jo Bergsvand, som er leder av prosjektet, uttrykker forståelse for klubbenes holdning.

- Jeg hadde kanskje trodd at de skulle se på alternativene med litt større nysgjerrighet, men jeg har veldig respekt for at det er en vanskelig diskusjon for klubbene, sier han til VG.

- Et must Toppfotballsjef Nils Johan Semb har vært klar på at han ønsket seg endringer i seriesystemet.

- Det var uheldig da vi gikk fra 14 til 16 lag, vi burde heller gått andre veien. Uansett om utredningen fra Hypercube etter politisk behandling ender med 16-, 14- eller 12-klubbserie, er jeg ganske sikker på at det blir en endring som vil stimulere konkurransen. Det er et must, sa Semb i et foredrag i oktober.

- Om man ikke endrer antall lag så blir jeg overrasket om man fortsetter akkurat som nå. Det kan bli en annen modell for seriespillet, utdypet han overfor NTB.

(NTB)