Toppklubbene avviser forslaget om å endre seriesystemet

- Negative til forslagene.

SIER NEI? De beste fotballklubbene i landet sier, ifølge VG, nei til å endre seriesystemet. Her feirer Molde årets tippeligatriumf. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
SIER NEI? De beste fotballklubbene i landet sier, ifølge VG, nei til å endre seriesystemet. Her feirer Molde årets tippeligatriumf. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Toppklubbene vender tommelen ned for Norsk Toppfotballs forslag om endringer i seriesystemet, melder VG. Dermed fremmes ikke endringsforslagene for fotballtinget.

Klubbene i eliteserien og 1. divisjon menn har møttes for å gi sine tilbakemeldinger til forslagene NTF og det nederlandske konsulentselskapet Hypercube la fram for en drøy måned siden.

Ifølge klubbledere VG har snakket med var det klart flertall for å beholde ligastrukturen stort sett som i dag.

Det innebærer nei til å redusere antall lag i eliteserien fra dagens 16 til enten 14 eller 12, til å innføre sluttspill etter modell som i Skottland eller Belgia, og et rungende nei til å flytte cupfinalen til våren.

«Håpløst» Klubbene er derimot åpne for å gjøre endringer fra og med nivå tre. Det gjelder forslaget om to avdelinger på nivå tre og fire avdelinger på nivå fire.

- Vi er åpne for å diskutere den pyramiden, men ellers er vi negative til forslagene som er lansert. Vi tror ikke det vil gjøre fotballen mer attraktiv, og å flytte cupfinalen er jo helt håpløst, sier Odds daglige leder Einar Håndlykken til VG.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer