Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppklubbene omsetter for over én milliard

Start øker mest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Pengegaloppen fortsetter i norsk toppfotball.

Klubbene i Tippeligaen vil totalt sett ha en omsetning på over én milliard kroner i 2007, noe som er mer enn dobbelt så mye som i 2004, skriver Fædrelandsvennen.

- Sannsynligvis passerer vi 100 millioner kroner i omsetning, sier daglig leder i Harald Andersen i Start Toppfotball AS.

Det vil være en økning på hele 75 prosent. Fredrikstad har også ny stadion neste år, og forventer en vekst fra nesten 50 til minst 70 millioner kroner.

- Det nye stadionanlegget øker våre faste utgifter dramatisk, men gir også tilsvarende muligheter på inntektssiden. Bunnlinjen vil med andre ord bli den samme, sier FFK-direktør Morgan Andersen til Fredriksstad Blad.

Til tross for denne enorme veksten tyder prognosene bare på et samlet overskudd på åtte millioner for Tippeliga-klubbene.

- Det er lite når omsetningen er blitt så høy, sier en bekymret fotballpresident Sondre Kåfjord til Fædrelandsvennen.

- Personlig tror jeg at de klubbene som makter å drive med et fornuftig investeringsnivå vil ha god kontroll. Og jeg ser ingen kunstige bobler her. Tv-avtalen er selvsagt viktig, men for Starts del utgjorde den «bare» ti millioner i år, sier Andersen.

VOKSER KRAFTIG: Start øker omsetningen med hele 75 prosent neste sesong. Foto: SCANPIX
VOKSER KRAFTIG: Start øker omsetningen med hele 75 prosent neste sesong. Foto: SCANPIX Vis mer
Hele Norges coronakart