Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppklubbene rammes av flystreik

Flystreiken i SAS Braathens truer ikke serieåpningen i eliteserien, men skaper mye ekstraarbeid for flere av lagene som har bortekamper. Klubbene påføres også ekstra utgifter.

Flere av eliteserieklubbene skal ut på langreise i forbindelse med serieåpningen. Streiken i flyselskapet SAS Braathens skaper trøbbel for både Tromsø, Viking og Lyn, mens Brann og Rosenborg kommer seg til bortekampene i henhold til reiseskjema.

Buss Oslo - Molde

Lengst tur blir det på Tromsø, som muligens må ut på en strabasiøs reise om streiken fortsetter utover påsken i SAS Braathens – en av sponsorene til klubben.

– Dette skaper trøbbel for oss. Da det ble klart at det muligens ble streik for et par dager siden, begynte vi å jobbe med å få plass hos Norwegian. Nå har vi fått fly til Oslo, sier daglig leder i TIL, Bjørn Tore Markussen til Avisens Nyhetsbyrå (ANB).

Men fra hovedstaden og til endestasjonen for årets første seriekamp er det verre.

– Vi sjekket faktisk hva det kostet med privatfly. Den regningen endte på 150.000 kroner. Så det var helt uaktuelt. Det ser ut til at det kan bli buss fra Oslo til Molde. Vi skulle gjerne sluppet en slik oppladning til serieåpningen, sier Markussen.

Buss Oslo - Kristiansand

Det er flere lag som risikerer å måtte busse mange timer. Lyn åpner borte mot serietoer Start, og hadde i likhet med de fleste andre booket billetter med SAS.

– Ja, dette skaper problemer for oss. Vi jobber nå med å finne andre muligheter, sier administrativ leder Stein Hoff til ANB.

Fortsetter streiken må Lyn belage seg på et annet transportmiddel enn fly.

– Enten blir det tog eller buss. Mest sannsynlig busser vi til Kristiansand lørdag. Jeg var allerede tidligere denne uken i kontakt med vårt faste busselskap for å være på den sikre siden, sier Hoff.

Han er mer bekymret for værgudene.

– Vi skal komme oss sørover, men det er meldt snøvær i Kristiansand. Det kan kanskje bli et større problem.

Viking i England

Viking spiller mot Ham-Kam, men risikerer til alt overmål å stå fast i England. Der befant hele laget seg torsdag formiddag.

– De skulle egentlig hjem til Stavanger med SAS torsdag kveld. Så det kan tenkes at laget reiser rett fra London til Oslo, sier daglig leder Erik Forgaard til ANB.

Han beroliger Viking-fansen med at det blir kamp på Hamar.

– Dette blir en utfordring, men vi skal komme oss til Briskeby. Det er det ingen tvil om. Alle løsninger er mulige, sier han.

To klubber som slapp unna mye ekstraarbeid er Rosenborg og Brann. Begge klubbene opplyser at de har kontroll på situasjonen, og vil reise med Norwegian. RBK møter Lillestrøm søndag kveld, mens Brann spiller borte mot Fredrikstad mandag.

De to siste lagene som har bortekamp i åpningsrunden er Sandefjord og Odd. De møter henholdsvis Stabæk og Vålerenga.

(ANB)

VIKING OG ROSENBORG ÅPNER BORTE: Viking lover at de skal komme seg til Briskeby, mens RBK muligens må busse til Åråsen.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 718115377


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media