Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppklubber anklaget for korrupsjon

Ny dokumentar om Premier League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Flere Premier League-klubber har nå blitt varslet om at de kan komme til å bli dratt inn i en korrupsjonsskandale.

Det er BBCs Panorama som har brukt skjult kamera i jakten på pengene som dyttes under bordet i overgangssaker i fotballen.

Ifølge The Independent kom tv-kanalen over en kilde i agentindustrien, som valgte å stille opp med skjult opptaksutstyr. Mye av filmingen er fra møter mellom agenter og klubbledere.

Så langt er det ingen i agentmiljøet som har anklaget BBC for å ha gjort noe feil, og kanalen er trygg på at den sitter på en god sak. Den mest sentrale agenten i programmet, som vil bli sendt 18. september, har ifølge The Independent vurdert å forlate landet, som følge av at de involverte klubbene nå har blitt kontaktet av BBC for å få muligheten til å svare for seg.

Har sendt ut brev

Minst fem agenter har fått et brev fra BBC, hvor de blir konfrontert med anklagene. Tre Premier League-direktører har også blitt anklaget for korrupsjon av kanalen.

The Sun skriver at så mange som ti klubber og seks managere er avslørt under innspillingen av programmet.

Og varsellampene har allerede begynt å blinke i lokalene til Premier League. De skal være svært interessert i å se bevisene til BBC.

CHELSEA BØTELAGT: Blåtrøyene fikk bot for å ha tatt kontakt med Ashley Cole bak Arsenals rygg. Nå kan flere liknende og større skandaler være under oppseiling i England. Foto: AP
CHELSEA BØTELAGT: Blåtrøyene fikk bot for å ha tatt kontakt med Ashley Cole bak Arsenals rygg. Nå kan flere liknende og større skandaler være under oppseiling i England. Foto: AP Vis mer

Klubber vil også bli anklaget for å ha brutt de gjeldende reglene for hvordan man skal tilnærme seg spillere i andre klubber. Disse innebærer at man ikke skal ta kontakt med en spiller som er under kontrakt, så fremt ikke han arbeidsgiver tillater dette.

Det var nettopp dette Chelsea gjorde - og ble bøtelagt for - da klubben tok kontakt med Ashley Cole bak Arsenals rygg i 2005.

Parallelt med dette jobber Lord Stevens med en rapport til Premier League om overgangskorrupsjon. Han utreder utbredelsen av penger under bordet til manageren som kjøper spillere nærmest på bestilling av agenter.