Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppklubber jakter Stam

Inter, Juventus, Arsenal, Newcastle og Liverpool sikler etter Jaap Stam (30). Nederlenderen kan bli et av sommerens beste kjøp.

Jernstopperen gikk fra Manchester United til Lazio for 180 millioner kroner sommeren for to år siden. Nå kan han være på vei tilbake til Premier League for en fjerdedel av beløpet.

Lazio har nemlig ikke klart å betale ham lønna han har krav på de seks siste månedene, skriver The Sun.

- Hvis spilleren får tilbud om å gå til en annen klubb, kan han gjøre det, for Lazio er ikke et fengsel, sier klubbdirektør Luca Baraldi ifølge den engelske avisa.

Juventus og Inter Milan er ifølge rapportene på jakt etter Stam, men også Bobby Robson (Newcastle), Arsene Wenger (Arsenal) og Gerard Houllier (Liverpool) er på utkikk etter en midtstopper i verdensklasse, skriver The Sun.

Skylder United 100 mill.

Stam forlot Manchester United etter å ha gitt ut en selvbiografi som mange mener ble mer åpenhjertig enn det Alex Ferguson kunne tåle. Andre kilder hevdet å vite at Stam ikke var den spillertypen Ferguson egentlig var ute etter da han kjøpte ham.

Lazio skylder fortsatt Manchester-klubben over 100 millioner kroner for overgangen, og har fått ordre fra UEFA om å gjøre opp for seg innen utgangen av 2004/05-sesongen.

Nå sliter de også med å betale Stam det han har krav på i lønn, og har tilbudt ham aksjer i klubben i stedet for kontant betaling.

- Det siste tilbudet fra klubben er totalt uakseptabelt, og med mindre ting endrer seg vil jeg definitivt ikke spille for Lazio neste sesong, sier Stam.

- Ingen mat for aksjer

- Først tilbød de meg å betale den utestående lønna i klubbaksjer. Deretter ville de ha hele troppen til å godta 45 prosent lønnskutt foran neste sesong. Etter mitt syn er dette tilbudet latterlig. Jeg forstår at klubben er i en vanskelig situasjon, men jeg kan ikke gå på supermarkedet og kjøpe dagligvarer med aksjer.

Stam sier han forventer at Lazio oppfyller den kontrakten begge parter ble enige om for to år siden. Familien Stam med to barn og en kone som venter tvillinger har etablert seg i Roma, men dersom klubben ikke løser den økonomiske floken, er Jaap Stam klar for å flytte på seg.

- Jeg vil være meget interessert i å se hvilke klubber som mener jeg er verdt en kontrakt for neste sesong, sier han.

STERK: Alessandro Del Pieros Juventus er en av klubbene som jakter på Jaap Stam (t.h.), som vil vekk fra det økonomiske uføret i Lazio.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media