Toppklubber vil bidra til norsk-svensk fotball-EM

Møte med NFF.

(Dagbladet.no): - Møtet var positivt, sier Karen Espelund etter at Norges fotballforbund nylig diskuterte et mulig norsk-svensk fotball-EM med tre norske storklubber.


I august i fjor ble det klart at Sverige ønsker å arrangere fotball-EM i 2016, men at de trenger en samarbeidspartner - og da gjerne Norge.

Ideen fikk varm politisk mottakelse fra begge de to største partiene, Arbeiderpartiet og Fremskrittspariet.

Trenger større stadioner

Seinere bekreftet NFF at de er interessert i å være med på å utvikle planene videre.

Et problem med planene er at Norge per i dag ikke har de fasilitetene som skal til, nemlig fire stadioner med en tilskuerkapasitet på minst 30 000.Her det norske storklubber kommer inn i bildet, og forrige uke arrangerte NFF et møte med Rosenborg, Viking og Brann.

- Vi gjennomgikk Uefas krav, særlig når det gjelder stadionkapasitet. Klubbene var interesserte, og de viste vilje til å bidra med det de kan, forteller generalsekretær Espelund til Dagbladet.no.

- Viste interesse

EM-FOTBALL HER? Brann stadion kan bli en av EM-arenaene hvis Norge og Sverige søker om og får mesterskapet. Brann bygger allerede ut arenaen og har signalisert at er villig til å finne løsninger for å innfri Uefa-kravet om 30 000 sitteplasser. Foto: HELGE HANSEN
EM-FOTBALL HER? Brann stadion kan bli en av EM-arenaene hvis Norge og Sverige søker om og får mesterskapet. Brann bygger allerede ut arenaen og har signalisert at er villig til å finne løsninger for å innfri Uefa-kravet om 30 000 sitteplasser. Foto: HELGE HANSEN Vis mer

Målet er å spre den eventuelle EM-fotballen utover landet, men Espelund holder muligheten åpen for at det kan bli flere enn én mesterskapsarena i Oslo.

Rosenborg har allerede sagt at de vil bygge ut sitt stadion tilstrekkelig, mens Brann vil vurderere en midlertidig løsning i forbindelse med et eventuelt EM. Viking ba derimot om betenkningstid før de gir et svar om sine muligheter til å bidra.

- Vi ser det som positivt hvis det blir et EM i Norge, men vi må samtidig se på realitetene i prosjektet for vår del, sier markedssjef Hans Øyvind Sagen, som var Vikings representant på møtet.

Stavanger-klubben har nettopp bygd et nytt stadion med tilskuerkapasitet på 16 000, og de har i utgangspunktet ingen planer om å utvide kapasiteten.

- Høyt prioritert

Fristen for å søke EM i 2016 går ut i 2008. Valget av arrangør blir tatt i 2010. NFF vil gi det svenske fotballforbundet et endelig svar i løpet av vinteren, og Espelund håper på et snarlig møte.

- Forhåpentligvis får vi til dette i midten av februar, sier hun.

- Hvor høyt prioritert er denne prosessen innad i NFF?

Toppklubber vil bidra til norsk-svensk fotball-EM

- Dette har fått veldig høy prioritet, for det er en sjelden og svært spennende mulighet, svarer NFF-toppen.

Hvis Norge må si nei til samarbeidet med Sverige, går tilbudet sannsynligvis til Danmark.

PRIORITERER EM: - Det er en sjelden og svært spennende mulighet, sier NFF-generalsekretær Karen Espelund tankene om et norsk-svensk fotball-EM.